Kelvi ja Elvi järjestivät saunaillan uusille LVI-alan opiskelijiolle

Viime vuosina eri korkeakoulujen LVI-opiskelijoiden yhteistyö on ollut valitettavan vähäistä. Myös yhdistystoimintaan on kaivattu nuoremman polven jäseniä. Tilanteeseen tuli kuitenkin muutos 26.11.2014, kun pääkaupunkiseudun LVI-yhdistysten edustajat järjestivät yhdessä Teekkarien LVI-kerhon kanssa yhteissaunaillan Metropolian ja Aalto-yliopiston fukseille.
 
​Ilta alkoi rauhallisissa tunnelmissa, kun paikalle saapui noin kolmekymmentä opiskelijaa sekä SuLVI:n, ELVI:n, HeLVI:n, KeLVI:n, VantaLVI:n sekä SuLVI:n Junior Boardin edustajat. Yhdistystoiminnan esittelyjen jälkeen edustajat kertoivat opintojaan aloitteleville ja pääainettaan pohtiville opiskelijoille, millaista on käytännön työ ja mitkä ovat päivänpolttavia asioita LVI-alalla. Kuultiinpa lisäksi mielenkiintoinen puheenvuoro SuLVIn Junior Boardilta nuorille suunnatusta toiminnasta.
 
​Esitysten jälkeen jokainen pääsi tutustumaan sekä uusiin että vanhoihin tuttavuuksiin ja illan edetessä saunakin lämpeni. Mielenkiintoisena ohjelmanumerona pidettiin pienimuotoinen LVI-visa, johon eri yhdistykset olivat keksineet sekä leikkimielisiä että käytännön LVI-tuntemusta testaavia kysymyksiä. Opiskelijat pärjäsivät tiukassa visassa hienosti!
 
​Voidaan todeta, että ilta oli kaikin puolin onnistunut. Ohjelmanumerot ja illan kulku tapahtui saumattomasti ja kaikki tuntuivat viihtyvän. Lisäksi kiitosta saatiin hyvistä tarjoiluista. Mikä tärkeintä, LVI-yhdistykset saivat äänensä kuuluviin opiskelijoiden parissa. Tapahtuma herätti varmasti opiskelijoiden kiinnostusta LVI-alaa kohtaan ja voidaan toivoa, että tämä on hyvä alku tulevalle yhteistyölle sekä korkeakoulujen että LVI-yhdistysten välillä.
 
​Tarinan kirjoitti: Panu Rautio, Teekkarien LVI-kerho

Pikkujoulukausi lähestyy ja KeLVI alkaa valmistelemaan omaa pikkujoulutapahtumaansa. Tänä vuonna kokoonnutaan yhdistyksen oman porukan kesken. Tämä on sitten avec tilaisuus.


KeLVI on varannut yksityistilaisuuden klo 18-22 väliseksi ajaksi, jonka jälkeen illanviettoa voi jatkaa samoissa tiloissa muun kansan kanssa. Yksityistilaisuudessa meitä viihdyttää bändi Men from the Couch.

Ruokapuolella on tarjolla joulubuffet. Hintaan sisältyy alkuglögi, 2 lasia viiniä sekä KeLVIn sponsoroima kahvi ja konjakki. Hintaa lystille tulee 40 €/osallistuja.

 

Tänä vuonna kilpailuun osallistui ensimmäistä kertaa kaikkien pääkaupunkiseudun LVI-yhdistysten jäseniä. Kilpailun tuoksinassa nautittiin osallistujille maksuttomia virvokkeita sekä illallinen. Kelvin joukoilla oli selvää yli kuntoa, eikä peli kulkenut toivotunlaisesti. Lopulta Kelvin joukkue kuitenkin punnersi pronssi otteluun. Lopullisena sijoituksena neljäs sija. Huomion arvoista on, että loppuottelussa pelanneet joukkueet olivat kilpailun ainoat kahden hengen joukkueet. Muissa joukkueissa oli kolme jäsentä. Palkintopysti ja juhlajuoma menivät lopulta HeLVIlle VantaLVIn ollessa toinen. Kelvi kaiverrutti kiertopalkintoon voittajien nimet ja toimitti pokaalin oikeaan osoitteeseen.

 


Finaali joukkueet vasemmalla HeLVI I Haavisto ja Laksola, Oikealla VantaLVI I Kuusela ja Tähti

 

Yhtä KeLVI:n juhlaa
 
Taas pelattiin perinteinen HeLVI golf (jo neljännen kerran). Tällä kertaa osallistujia oli yksitoista. Se on hieman pienempi luku, kuin viime vuonna. Positiivisena voidaan kuitenkin pitää sitä, että osallistujien joukossa oli kaikki muut pääkaupunkiseudun yhdistykset, ELVIä lukuun ottamatta.
 
Kisa oli tasoltaan vaatimaton. Tämä johtui pitkälti olosuhteista, jotka olivat tuulisimmat mies muistiin. Kisassa nähtiin yhtä ja toista, omalta kohdalta lähinnä vain sitä yhtä. Kisan voiton pistebogey sarjassa vei nimiinsä Pekka Laitinen (KeLVI) 35 p. Sitä voidaan pitää ylivoimaisena suorituksena, koska seuraavana tullut Juha Nurkkala (KeLVI) jäi neljän pisteen päähän. Lyötipeli sarjassa voitto tasattiin Petteri Niemen (KeLVI) ja Isto Hietasen (HeLVI) (94 lyöntiä) välillä. Lähimmäksi lippua ja pisin Draivi kategorian vei Petteri Niemi (221 cm / 236 m).

 


Voittajan tyylinäyte

 
Pääkaupunkiseudun yhdistysten välisen vei KeLVI. Taistelijoinaan Pekka Laitinen ja Juha Nurkkala 66 bogey pistettä. Toisena HeLVI 58 pistettä.
 
Eiköhän sitten ensi vuonna hoidetaan kaikki yhdistysten ”tykit” paikalle ja hoidetaan oikein kunnon mittelö mestaruudesta.
 
Mikko Liljeberg

http://www.helvi.net/
 

Tulokset

PB (Pistettä)

1 Pekka Laitila 35
2 Juha Nurkkala 31
3 Kimmo Nuora 29
4 Isto Hietanen 29
5 Petteri Niemi 25
6 Mikko Hiltunen 25
7 Mika Karilas 25
8 Raimo Pöntys 22
9 Jukka Rinne 22
10 Mikko Liljeberg 19
11 Timo Lappeteläinen 13

 

SCR (Lyöntiä)

1 Petteri Niemi 94
1 Isto Hietanen 94
3 Pekka Laitila 95
4 Mikko Hiltunen 98
5 Juha Nurkkala 99
6 Jukka Rinne 108
7 Mika Karilas 121

 

 

Tänä kesänä Krapin kesäteatterissa nähtiin Milko Lehdon sovittama ja ohjaama komedia Ulvova mylläri. Päärooleissa Jussi Lampi ja Sari Havas.”Arto Paasilinnan mukaan Ulvova mylläri on kapinoiva sissi, kansalaistottelemattomuuteen kasvava yksinäinen susi, jonka luonto ottaa hellään huomaansa. Kerhoneuvoja Sanelma Käyrämö tuo Huttuselle elämäniloa tähän yksinäisyyteen. Huttunen ulvoo öisin. Eivät kyläläiset sitä tietenkään siedä. He haluavat lähettää Gunnarin hullujenhuoneelle vaikka eivät tunnu itsekään ihan täyspäisiä olevan.” (lähde: http://www.krapi.fi/sivut/ulvova-myllari-)

Tänä vuonna perinteiseen kesäteatteri-iltaan osallistuivat KeLVIn lisäksi myös Helsingin, Espoon ja Vantaan LVI-yhdistykset ja seuralaiset mukana tietysti kuten tapana on. Lähes 60 hengen porukka saatiinkin kasaan. Ilma oli sateinen ja koleahko, mutta sehän ei onneksi haitannut – ainakaan katsojia, jotka saivat nauttia esityksestä katoksen alla. Näyttelijöitä sen sijaan välillä kävi sääliksi, kun oikein vihmoi vettä taivaalta.

Taisivatpa sitä improvisoiden esityksessä myös päivitellä, mutta rautaisella ammattitaidolla porukka homman hoiti varmasti yhtä hyvin kuin kuivallakin kelillä. Näytelmä oli hauska ja näyttelijät parhaita mahdollisia. Kesäteatterista alkaa kesä.

Tekstin kirjoitti Anne Lassila

 

KELVI voitti hopeaa keilakilpailussa sarjalla 183 Jouni Kumpulaisen toimesta. Salminen hoiti entiseen tapaan edustustehtävät kunniallisesti. Viimeisellä kierroksella HeLVI:in Markku Lilja varmisti voiton omalla henkilökohtaisella ennätyksellään 235 pistettä.

 

Jo perinteeksi muodostunut petanque-turnaus pidettiin Tuusulassa Keudan rantasaunalla. Kilpailun voitti Ari Vilen. Voittoa lähdettiin juhlimaan porukalla Järvenpää yöhön. Kattavampi raportti tapahtumien kulusta tulee myöhemmin.

 

Ensiksi kiitos Johanna Hokkaselle ja Marja Wallasvaaralle tilaisuuden järjestelyistä. Paikalle oli ilmoittautunut lähes 40 osanottajaa, joista kaikki taisivat löytää perille hyvien ohjeiden vuoksi tai niistä huolimatta, bussikuskit kun eivät kaikki tunnistaneet paikkaa ja nimettyä pysäkkiä.
 
Pubitikkatilaisuus pidettiin Vantaan Technopoliksen kattokerroksen saunaosastolla, jonka terassilta olisi normaalisti ollut hyvä näköala lentokenttäalueen yli.  Sumu oli niin sakeaa, ettei lentokoneita paljoa näkynyt ja osa koneista laskeutui ilmeisesti pubitikkavaaran vuoksi muille lentokentille.
Tilaisuus aloitettiin terveellisen värisellä vihreällä cocktaililla ja nautiskelua jatkettiin järjestäjien valitsemilla mainioilla makkara- ja salaattiyhdistelmillä. Jälkiruuaksi saimme vielä mm. erilaisia ”homehtuneita” juustoja keksien ja rypäleiden kera. Ruokaa ja juomaa riitti kaikille koko illan ajaksi. Ruokailun lomassa Eskon Oy, Suomen vanhin horminkorjausyritys, esitteli itseään ja edustamiaan erilaisiin hormeihin liittyviä tuotteitaan.
 
Tikkakilpailuun valikoitui kustakin yhdistyksestä jollakin perusteella kolme heittäjää.  Pistelasku­järjestelmää tuntemattomana tekstin allekirjoittanut huomasi yllättäen oman yhdistyksensä HeLVIn voittaneen kisan, muut tulivat ilmeisesti kakkoseksi.  Voittajat saivat mahtavat halaukset, sponsorin lahjoittamat valuutan säilytyslokerikot ja sinisen pullollisen Proseccon raikasta urheilujuomaa, joka nautittiin saman tien.
 
Kisajännitystä lähdettiin porukalla liennyttämään saunaosastolle, joka sijoittui siten, että lauteilta oli hyvä näkyvyys saliin, jossa jo viriteltiin karaokelaitteita käyttö­kuntoon.  Saunassa oli sopivan lämmintä, joten sinne syntyi rauhallinen keskusteluympäristö päivän teemojen käsittelyyn.
 
Salin avotakka paloi tasaisella lämpimällä liekillä koko illan, koska takkapuita oli ilmeisesti säilytetty pitkään hieman ylempänä sijaitsevan saunaosaston alla.  Mikrofonitkin saatiin ajoittain toimimaan ja Markun, Johannan ja Marjan esitykset kaikuivat yhteislaulun lomassa.
 
Kiitos sponsoreille, Teknocalorille, Eskonille, LVI-Triolle ja tietysti kaikille mukana oleille yhdistyksille.
 
Tekstin takana   Ilkka Ilomäki

Lähde: www.helvi.fi
 

Takaisin ylös