Tänä vuonna Sulvi järjesti vuotuisen liittovaltuuston kokouksensa Joensuussa juhlistaen samalla Pohjois-Karjalan LVI-yhdistyksen 40-vuotista taivalta. Puitteet olivatkin todella juhlavat ja osallistujia oli ympäri Suomea yli kaksisataa. Keski-Uudenmaan LVI-yhdistyksen edustajina olivat tänä vuonna Eerik Nieminen, Ari Vilén, Timo Jokimäki ja Tapio Kanerva.

Seuraavassa juhlien kuvasatoa.

 

 

Juhliin kuului kaupungin vastaanotto kaupungintalolla, jossa Joensuun kaupunginjohtaja onnitteli paikallista LVI-alan ammattilaisten iloista joukkoa.

 

     

Sulvi myönsi osin meillekin tutuille alan konkareille Hotoraudan vääntäjän korkea-arvoisen arvonimen.

 

 

Marraskuun vesisateiden vihmoessa kokoonnuimme pitkästä aikaa tutussa ympäristössä, Järvenpään Hotelli Rivolissa käsittelemään yhteisiä asioita talotekniikan parissa. Vieraanamme ja isäntänämme oli tällä kertaa Wilo Finland Oy ja Markku Lahti.

Sääntömääräinen kokous pidettiin luonnollisesti ensimmäisenä ja paikalla oli tälläkin kerralla ilahduttavan runsaslukuinen porukka, reilusti kolmattakymmentä asianharrastajaa.

Hallituksessa oli erovuorossa tällä kerralla puheenjohtaja Eerik Nieminen ja varapuheenjohtaja Ari Vilén. Yhteistuumin saimme veijarit jatkamaan seuraavalle kaudelle. Emme halunneet tehdä muutoksia hallituksen kokoonpanoon juhlavuoden juuri alkaessa, jolloin jokaisen intensiivinen panos on todella tärkeää.

Lopulta pääsi myös Markku Lahti lehtereille kertomaan yrityksensä, Wilo Finland Oy:n tuotteista eli hyvin monipuolisesta valikoimasta erilaisiin käyttökohteisiin soveltuvista pumpuista. Lisäksi saimme kuulla Wilon lanseeraamista energialuokitelluista pumpuista.

Esittelyn päätteeksi saimme pitkästä aikaa nauttia Wilo Finland Oy:n tarjoaman maittavan illallisen. Kiitokset anteliaalle vieraallemme.

 

Eerik Nieminen

Ari Vilén

 

Myös toinen syksyn 2006 kokous oli ns. matkakokous ja bussimme suuntasi melkoisen ison joukon kera kohti Vantaata ja siellä meitä odotti Hilti Suomi Oy ja tuotepäällikkö Patrik Rögård.

Heti vierailun aluksi pidimme perinteiseen tapaan yhdistyksemme kuukausikokouksen. Tällä kerralla saimme joukkoomme jopa neljä uutta jäsentä: Jukka Kemppainen, Sejotek Oy, Mikko Halonen, Ormit Oy, Hannu Kovanen, Sipoon Poltinhuolto Oy sekä Jyrki Niemelä, Tecnocalor Oy. Toivotan kaikki uudet jäsenet sydämellisesti tervetulleiksi iloiseen, mutta niin ammattitaitoiseen joukkoomme. Toivomme teidän osallistuvan heti alusta lähtien aktiivisesti yhdistyksemme toimintaan.

Kokouksen jälkeen annoimme Hiltin Patrik Rögårdille puheenvuoron. Hän kertoi LVI-alan ammattilaisille kiinnostavaa asiaa putkikannatusjärjestelmistä, joita Hilti Oy valmistaa ja markkinoi. Hiltillä on myös ohjelma kiintopisteiden ja paisuntalenkkien mitoitukseen, joka kannattaa muistaa monimutkaisia kannatin kokonaisuuksia tehtäessä.

Patrik esitteli lisäksi Hilti Oy edustamia vesi- ja viemäriputkistojen paloteknisiä, tyyppihyväksyttyjä suojausjärjestelmiä.

Hilti Oy hoiti hienosti isännän velvollisuutensa tarjoamalla yhdistyksemme jäsenille maukkaan iltapalan. Kiitokset Hilti Suomi Oy!

     

Ensimmäinen kokoontumisemme oli, kuten otsikostakin näkyy, selkeä matkakokous. Tällä kertaa jäsenillämme olikin oiva mahdollisuus nähdä paikan päällä, miten maassamme vielä niin harvinaista kaukokylmää tehdään.

Järjestävä seura oli siis Helsingin Energia / Helen Jäähdytys (kaukojäähdytys) ja isäntinämme ja oppainamme toimivat Marko Riipinen (Marko on muuten Kelviläinen) ja Pekka Takki.

Marko selvitti ensin kaukojäähdytysjärjestelmää, jonka jälkeen saimme tutustua jäähdytysenergian tuotantoon.

Ennen iltapalaa Pekka vielä selvitteli taloteknisiä kytkentöjä kaukojäähdytetyssä kiinteistössä. Etenkin yhdistyksen suunnittelijajäsenille tämä osuus oli todella mielenkiintoinen.

 

Kevään auringon jo loistaessa ja perinteisten kevätkiireiden lomassa kokoonnuimme Keski-Uudenmaan LVI-yhdistyksen kesken kevään 2006 viimeiseen kokoukseen ennen kesätaukoa.

Porukkaa oli kokoontunut taas ihan mukavasti, joten KeLVIn toiminta on edelleen voimissaan. Yhdistyksen tasavuodet lähestyvät jälleen kerran ja niin pyrimmekin yhdessä entisestäänkin aktivoitumaan. Isot juhlat ovat jo runsaan vuoden kuluttua ja isoa juhlaa edeltää lehden julkaisu ja juhlan yksityiskohtien hionta, johon ihan jokainen on enemmän kuin tervetullut. Työtä riittää jokaiselle.

Ystävällämme ja yhdistyksemme monivuotisella rahakukkaron vartijalla Pirkko Kochilla oli kokouksen aikoihin merkkipäivä, jonka KeLVI luonnollisesti huomioi. Onnea Pirkko!
 


Pirkko Koch ja joukko meitä KeLVIläisiä


Kaksi KeLVI:n aktiivisimmista, Pirkko Koch ja Markku Päivinen

 

Kevätretki on jo todella lähellä, toukokuun loppupuolella, johon voit ilmoittautua sihteerillemme, Kirsille. Suosittelemme pikaista ilmoittautumista, että osaamme varata riittävästi virvokkeita matkalle. Matkasta lisää tapahtumasivulla.

Hoidimme tällä kerralla kokouksen oikein rivakasti, että illan tuoteinfo pääsi alkuun. Tällä kerralla oli vuorossa jäähdytysalalla toimiva Airmec Oy. Timo Lehtonen ja Pentti Koskinen valaisivat jo vuodesta 1981 perustetun Airmec Oy:n toimintaa. Toimintansa aikana yritys on toimittanut ja asentanut jo useita tuhansia ilmastoinnin ja elintarvikealan laitetta. Airmec Oy:n palveluksessa on 15 henkilöä ja liikevaihto on n. 5 m€.

Pentti kertoi myös, että heidän yrityksensä asiakkaita ovat mm. toimistot, teollisuus, pankit, hotellit, sairaalat, koulut ja tietokonekeskukset. Tarvittaessa Airmec Oy toteuttaa asiakkaidensa jäähdytystoiveet suunnittelusta käynnistykseen ja huoltoon.

 


Pentti Koskinen (vas) ja Timo Lehtonen

Talven selkä on saatu ihanasti taittumaan ja kevätaurinko lämmittää mukan valoisia päiviä. Kokoonnuimme Keski-Uudenmaan LVI-yhdistyksen kesken myös aurinkoisissa merkeissä maaliskuun sääntömääräiseen kokoukseen.

Poikkeuksellisesti annoimme ensin puheenvuoron Meptek Oy:lle ja Erkki Santaselle. Meptek Oy on toiminut paremman sisäilman puolesta ilmanvaihdon asiantuntijana jo vuodesta 1980. Meptekin palveluksessa on 60 henkilöä ja liikevaihto on n. 17 m€.

Erkki kertoi lämmöntalteenotolla varustettujen ilmanvaihtokoneiden uusista innovaatioista, jotka soveltuvat parhaiten omakotitalokäyttöön. Lisäksi saimme kuulla, että ILMO-liesikuvun voi hankkia myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuna tuotteena.

 

    Erkki Santanen

Varsinaisessa kokouksessa puheenjohtajamme Eerik Nieminen esitteli Toimintakertomuksen viime vuodelta. Jälleen voimme todeta, että kyllä sitä touhua on riittänyt ja yhdistyksemme tulee myös jatkossa aktiivisesti toimimaan LVIAS-alan innokkaana tukijana ja puolestapuhujana.

Olemme jälleen saaneet uuden jäsenen, keravalaisen Pekka Laitilan. Pekka toimii Uponor Suomi Oy:n Etelä-Suomen aluemyyjänä. Pekka kertoi olevansa intomielinen pitkän linjan LVI-alan ammattilainen. Tervetuloa joukkoomme, Pekka!

 

  Pekka Laitila

Ympäristöministeriö on pyytänyt Suomen LVI-liitolta lausuntoa EU:n energiatehokkuusdirektiivin edellyttämästä Suomen Rakennusmääräyskokoelman uudistuksesta.
Parhaillaan lausunnolla ovat seuraavat rakentamismääräykset:

C3 määräykset lämmöneristyksestä
C4 ohjeet lämmöneristyksestä
D2 rakennusten sisäilmasto ja ilmanvaihto
D3 rakennusten energiatehokkuus
D5 rakennusten lämmityksen tehon- ja energiatarpeen laskenta
H1 rakennuksen energiatehokkuus korjausrakentamisessa

Nyt on jälleen aktiivisuuden aika, hyvä kelviläinen. Kommentoi Eerik Niemiselle 24.3.2006 mennessä ajatuksiasi yllä olevista määräyksistä ja vaikuta! Näin edistät LVI-alan kehitystä ja mieluummin oikeaan suuntaan.
Lisätietoja määräyksistä löytyy Ympäristöministeriön sivuilta.

Puheenjohtajamme Eerik Nieminen on nimitetty SuLVIn jäsentoimikunnan jäseneksi. Nyt meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa oman yhdistyksemme toiminnan kehittämisen lisäksi myös koko Suomen mittakaavassa. Anna siis vinkkejä ja ehdotuksia Eerikille toimintamme kehittämiseksi.

 

Talvi on kylmimmillään mutta onneksi päivä jo pitenee mukavasti, tuntuu kuin olisi talven selkä jälleen taittunut. Näin saimme tuntea kokoontuessamme taas kokouksen ja hyvän ruuan merkeissä hyvien kaverien kesken saman pöydän ääreen. Kysehän oli tietysti kokouksesta, mutta ennen kaikkea miellyttävä tapaaminen on miellyttävä katko arjen aherruksille.

KeLVI otti ilolla vastaan kaksi uutta jäsentä joukkoonsa. Keravalainen Riitta Ahola toimii suunnittelijana Lappeenrantalaisessa Skinair Oy:ssä. Myös Ilkka Välilä on keravalainen. Hän edustaa vuonna 1992 perustamaansa Ventkonsult Oy:tä. Sydämellisesti tervetuloa iloiseen joukkoomme mukaan.

 

Keskustelimme kokouksessa myös kevätretkestä. Pietarsaari ja Rettig Lämpö Oy tuntuvat hieman liian pitkän matkan paikoilta. Keskusteltiin mahdollisuudesta retkeillä Savon sydämessä Leppävirralla tai Karjalassa, Lappeenrannan seudulla, jotka sijaitsevat kohtuullisemman matkan päässä. Se on kuitenkin tosiasia, että kevätretki toteutuu 19.-20.5.2006.

Alkukesän teatteripläjäyksestä, Uuden Iloisen Teatterin kesän 2006 näytännöstä, KeLVI varasi aluksi 30 lippua, jotka varattiin samoin tein. Markku Uimonen lupasi varata option kahdellekymmenelle lisäpaikalle joten sinullakin on vielä mahdollisuus päästä mukaan vaikket vielä olisikaan hihkaissut ääneen kulttuuri-intoasi. Perinteisesti teatteriin ovat tervetulleita tietysti myös puolisot, hinta on jokaiselle sama eli 29 € henkilöltä.

Viime vuosina lippuja on kuitenkin viime metreillä jäänyt siinä määrin käsiin, että tänä vuonna osallistumisen voi varmistaa pelkällä rahalla. Ennakkovaraukset ovat luonnollisesti etusijalla. Suorita siis lippumaksusi ensi tilassa KeLVIn tilille 159 730 - 103 276. Viimeistään perjantaina 3.3.2006 mennessä maksetut liput ovat varmoja. Kaikki siis mukaan katsomaan "Letkua Lisää" -esitystä.

 

 

Helmikuun kokouksen tuoteinfosta vastasi Harri Väkevä ja Sami Hirvonen Produal Oy:stä. Produal Oy on vuonna 1987 perustettu kiinteistöautomatiikan mittalaitteita valmistava yritys. Produalissa on työntekijöitä 26 ja vuoden 2005 liikevaihto oli 4,8 m€.

   

Vuoden ensimmäiseen tapaamiseen oli tullut porukkaa oikein mukavasti. Olihan ohjelmassa mielenkiintoiset julkistamiset: Vuoden KeLVI ja viime vuoden aktiivisin.

Vuoden Kelvi paljastettiin Markku Uimoseksi! Hän on jo erittäin monen vuoden ajan kuulunut yhdistyksemme kokoaviin voimiin vahvalla persoonallisuudellaan. Hän on myös pitkään toiminut epävirallisena kulttuurivastaavana hoitaen jokavuotisen UIT -käynnin järjestelyt. Onnittelut Markulle meiltä kaikilta! Muistathan, että kunniallisesti pidät kiertopalkintoa AINA, poikkeuksena ainoastaan muutama harvakseltaan tapahtuva elintoiminto.

 

 

Markku Uimonen, Vuoden 2005 KeLVI. Onnittelijoita riitti, tässä vuorossa Marita Korhonen

Vuoden 2005 kokouksista oli todella vaikeata saada muodostumaan eroja aktiivisimpien henkilöiden välille. Niinpä jouduttiin arpomaan kahden kovanaaman välillä. Kisailijoiksi selvisivät Markku Päivinen ja Timo Salo. Onnetar suosi tällä kerralla Timo Saloa! Onnea!
 

Myös vuoden 2005 aktiivisinta, Timo Saloa, kiiruhti onnittelemaan sankka joukko (etenkin) naispuolisia kelviläisiä. Kuvassa Kirsi-Marja Juurinen Timon kanssa.

Markku Uimonen oli jälleen ollut aktiivinen ja varannut yhdistykselle lippuja alkukesän Uuden Iloisen Teatterin esitykseen "Letkua Lisää", jota jo innokkaimmat varailivatkin. Jos haluat mukaan, ilmoittaudu yhdistyksen sihteerille tästä tai kysele asiasta tarkemmin numerosta 050 534 9892 (Kirsi).

Kokouksessa valittiin SuLVIn liittovaltuuston kokousedustajat, jotka ovat tänä vuonna Timo Jokimäki (varalla Markus Koivusaari), Ari Vilén (Janne Jokivuori), Eerik Nieminen (Marko Pärssinen) ja Tapio Kanerva (Markku Päivinen). Ko. kokous on marraskuussa 2006.

Takaisin ylös