Keski-Uudenmaan LVI-yhdistys vietti yhdistetyn kuukausikokouksen sekä Pikkujoulut 14.12.2010 Keravalla. Pitopaikaksi kehkeytyi legendaarinen Keravalainen anniskelu- ja ruokaravintola Provencale. Ansioitunut puheenjohtajamme Vesa Lassila avasi tilaisuuden vetämällä läpi tehokkaan kuukausikokouksen joka huipentui perinteisiin vuosittaisiin palkitsemisiin sekä myös muihin muistamisiin.

Tänä vuonna yhdistyksen hallitus valitsi Vuoden KeLVI:ksi Juha Raution jolle tästä kunniasta  annettiin vuodeksi 2011 hellään huomaan Suomen toiseksi painavin mitali. Tätä mitalia Juha on oikeutettu kantamaan yllään ensi vuoden ajan sopiviksi katsomissaan juhlatilaisuuksissa... Juhan ansiot yhdistyksen toiminnan tukemisessa noin kahden vuosikymmenen ajalta ovat vertaansa vailla. Kaikkien luottamustoimien lisäksi Juha on todella aktiivisesti osallistunut kokouksiin sekä matkoillemme vuosien varrella. Paljon Onnea Juhalle!

   
Ystävyys, läheisyys...                           Konjakki kruunaa tilaisuuden.

Kokouksessa muistettiin myös Timo Saloa yhdistyksen tervehdyksellä hänen täytettyään hiljattain tasavuosia. Paljon Onnea vielä kertaalleen!

    
Timo Salo tasakymmeniä, ja konu maistuu myös yhdistyksemme "vanhoille" jäsenille.

Palkitsimme myös Markku Päivisen konjakkipullolla jotta hän voi harjoitella Hotoraudan Vääntäjien Korkean Raadin noviisina tuleviin koitoksiin... Paljon Onnea Markulle valinnasta!

    
Hotorauta noviisi Markku Päivisenkään suu ei ole tuohesta....

Vesan lopetettua kuukausikokouksen hyppäsi lauteille Eerik Nieminen Honeywell Oy:stä pitäen tiiviin puolen tunnin luennon ajankohtaisista asioista. Illan aiheena oli sähköinen lämmitysverkoston automaattinen täyttöryhmä, itsepuhdistuvat vedensuodattimet sekä energiaa säästävät paineenalennusventtiilit.

Illan informatiivisen ja antoisan esitelmän jälkeen olikin sitten aika keskittyä pikkujoulun viettoon Honeywell Oy:n sponsoroiman ruuan ja juoman merkeissä. Perinteisen jouluruoan sijasta nautimme naudanlihaa lisukkeineen joka huuhdeltiin alas asiaan kuuluvine ruokajuomineen.


Pikkujoulu ruokaa tarjoo kunnon väki, kunnon väki.....

Viralliset juhlallisuudet loppuivat noin klo 21 ja sen jälkeen osa noin 30:stä juhlijasta lähti kotiinpäin ja osa jäi huhupuheiden mukaan vielä hetkeksi aikaa ”parantamaan maailmaa”.

   
....Tip tap tip tap tipe tipe tiptap tip tip tap.

Kiitos kaikille osallistujille!

Sanaseppona Niemisen Emppu.

 

Tämän kokouksen tarina saapuu Lassilan Vesan kynästä yhtenä päivänä. Katsellaan odotellessa kuvaa kokousväestä.

 

Syksyisen iltapäivän auringon  laskeutuessa pikkuhiljaa Tuusulanjärven taivaanrannan taa ja  hetken kaunista  maisemaa ihailtuamme,  aloitimme ensimmäisen kokouksemme viihtyisässä Ravintola Huilissa.

Puheenjohtaja Vesa Lassila aloitti illan kertomalla jäsenille miksi olemme vaihtaneet kokouspaikkaa. Keskusteltiin tovi uudesta kokouspaikastamme ja jäsenet tuntuivat  olevan mielissään vaihtelusta ja ja näytti siltä, että kaikki 19 jäsentä , jotka olivat tulleet paikalle, viihtyivät mainiosti !  Kiva tunnelma…

Ravintola Huili 

 

Puheenjohtaja avasi kokouksen ja kävimme läpi normiasioita esim. jäsenasioita sekä SuLVI:n  kuulumisia. Syyskuun kuukausikokous jutussa (tuolla alempana), oli semmoinen pienimuotoinen tunnistus tehtävä, jossa palkintona oli ilmakitara. Ari Vilen onnistui toisella arvauksellaan ja siis voitti kilvan. Ari oli muuten myös ainoa vastaaja.

Tämän jälkeen annoimme isännälle puheenvuoron,Illan isäntänä meillä oli Beup Automation Oy,  Jouni Kumpulainen, jolla oli alussa pieniä teknisiä vaikeuksia…Hetken kohteliaasti katseltuaan, illan juniorit Timot tulivat hätiin ja laittoivat homman pelittämään.

Onpa todella  hienoa, että KeLVI:n mainioon porukkaan on saatu noin nuoria mukavia uusia jäseniä…jotka vielä tarvittaessa toimivat   ”mikrotukihenkilöinäkin” ! Näin illan isäntä pääsi estradille ja kertoi  meille mielenkiintoisia asioita Sauter-kiinteistöautomatiikasta.

Mielenkiintoisen esityksen jälkeen odotimmekin jo pienoisella jännityksellä uuden ja illan hämärtyessä vieläkin viihtyisämmän kokouspaikkamme illallista. Olemmehan tottuneet kokouksissamme, että  isännät ovat hemmotelleet meitä monia vuosia maittavilla illallisilla Sibeliuksen silmien alla Hotelli Rivolissa.


Jouni Kumpulainen (Kuva on kyllä Jounista, vaikkakin otettu joskus muinoin. Se on miun syy, miun syy, kun en ottanut kameraa itse kokous paikalle mukaan.)

Beup Automation Oy Jouni Kumpulainen, tarjosi meille aivan suussa sulavan maittavan  illallisen, maisemissa,  jossa luultavasti Sibelius on kävellyt uusia upeita sävellyksiä pää täynnä uhkuen…

Kiitos Jouni ja Kiitos myös keittiöön, tapaamisiin ja taas Huilitaan,

tätä mieltä Marita :)

Syyskuu toi tullessaan taas säännölliset kuukausikokoukset. Tutussa paikassa, toistaiseksi viimeistä kertaa, kokoonnuttiin tiistaina 14.9. Tuo paikka joutuu tarkastelun kohteeksi tiukkenevien ehtojen osalta yhdistyksemme tarpeita ajatellen. Niistä lisää tapaamisissamme.

Illan isäntänä toimi Fläkt Woods Oy, aluepäällikkö Rainer Kukko, joka kertoi palopelleistä ja niiden ohjausjärjestelmistä lyhyen, mutta sitäkin kattavamman esityksen, jonka Rainer päätti opettavaisella filmillä. Aikuisten oikeesti, se filmi oli kuvattu palotilanteesta, jossa näytettiin tavallaan se tavallinen tarina, kun palotilanteessa tulee uhreja ja palokunnalle ongelmia työssään. Onneksi filmissä näytettiin myös onnellinen loppu samasta palosta, mutta siinä olikin oikeat paloturvallisuuslaitteet käytössä.


Rainer Kukko.

Virkistävää oli huomata, että tällä kertaa kokouksessa oli 3 uutta jäsentä paikalla ja niitä vanhojakin jäseniä yli kahdenkymmenen. Yksi kuva kertoo hiusmuodista. Arvaa kenen kuuppa?!? Ensimmäisenä oikein arvanneelle palkinnoksi ilmakitara!!!!


Mystinen hiusmalli

Kuten aiemminkin, niin nytkin auvoinen isäntämme tarjosi kuuntelupalkaksi maittavan illallisen Sibeliuksen silmien alla. Terveisiä keittiöön ja muullekin henkilökunnalle. Toivottavasti päästään sopimukseen jatkosta, ja voimme edelleenkin ilahduttaa Teitä.Kirjoittajana tällä kertaa: Uimo

Toukokuun kuukausikokous vietettiin Pääkaupunkiseudun yhteisen petanque tapahtuman merkeissä. Sanomattakin lienee selvää, KeLVI voitti tuon turnajaisen.

 

KeLVI huhtikuun kuukausikokouksessa isäntämme Bauer Watertechnology Oy.stä ja Bauer vedenkäsittelylaitteista  meille kertoivat Kari Kuniala ja Kalervo Kenkkilä.

Pitkään markkinoilla olleen tuotteen keksi aikanaan Harald Bauer, laite soveltuu lämmitys- ja käyttövesijärjestelmiin että lattialämmitysjärjestelmiin. Kari esityksessään kertoi tuotteen toimintaperiaatteesta joka on kemikaaliton.Samalla tuli esiin ”5 järkisyytä valita Bauer” jotka on hyvä kerrata vielä,lisää putkiston ikää, suojaa putkistojärjestelmää, vähentää energiankulutusta, varmistaa erinomaisen vedenlaadun ja tuo merkittäviä kustannussäästöjä. 

”Töpseli seinään ja asennus on valmis”, Bauer kelaputki asennetaan kiinteästiputkilinjaan ja seinälle sijoitettaan ohjauskeskus.

 ”Vesissä on eroja”. Asia vahvistui Kalervon kaivaessa laukustaan vuosien varrellakertyneitä näytepulloja. Saimme tutustua näytteiden väriin ja tuoksuihin.

Lisää tietoa ja muistinvirkistämiseksi voit vierailla osoitteissa http://www.bauer-wt.com  http://www.puhtaatputket.fi

 

Kuukausikokous päättyi perinteisesti iltapalaan jossa maittavan ruoan lisäksi saimme havaita että ”juomissa on eroja”.   

Raution Juha rustasi tämän esseen.

KeLVIn sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Järvenpään Rivolissa – maaliskuusta huolimatta – talvisissa tunnelmissa. Lunta oli edelleen ainakin puoli metriä ja kuulemma lisääkin on luvassa. No, mehän olimme kuitenkin sisätiloissa J.

Kokouksessa käsiteltiin siis sääntömääräiseen kevätkokoukseen kuuluvat asiat, kuten toimintakertomus ja tilinpäätös viime vuodelta. Nämä saatiin pakettiin ja muina asioina suunniteltiin kuluvan vuoden tulevia tapahtumia, kuten Golf-tapahtumaa Kouvolan LVI-yhdistyksen kanssa, UIT-retkeä, perinteistä Petanque-turnausta sekä pikkujouluja. Kaikkea mukavaa siis on taas tekeillä.


Timo Honkapää, Oras Oy

Varsinaisen kokouksen päätteeksi illan isäntämme Timo Honkapää Oras Oy:stä kertoi kuulumisia Orakselta ja esitteli kokousväelle tuoteuutuuksia, kuten uudistunutta Oras Safira –sarjaa. Muita mielenkiintoisia uutuuksia olivat leveä suihku Oras Hydra sekä kosketusvapaa Oras Cubista.


Pari Markkua, Esko, KeLVI:n Personal Raineri ja Ari.


Muutamia tuotenäytteitäkin oli mukana, joita porukka pääsi hypistelemään. Olipa siinä ilmastointimiehillä ihmettelemistä. He jo kyselivätkin, että onkohan näitä useinkin jäänyt matkan varrelle J.

Antoisan illan päätteeksi syötiin maistuva iltapala, kuten tapana aina on ollut.

Kiitoksia illan isännälle.

Tarinoitsijana Anne Lassila.

(Isot J -merkit tekstissä tarkoittaa hymiöitä, joita Webmaster ei saa näkymään oikein.)

 

Olimme jälleen saapuneet tuttuun kokoussoppeemme Hotelli Rivoliin Järvenpäähän. Kerta oli ainutlaatuinen, koska kokoonnuimme siellä ensimmäistä kertaa tällä vuosikymmenellä. Aika hyvänkokoinen määrä aktiivikkoja olikin saapunut paikalle. Onhan jälleen kasattava koko vuoden yhdistystoiminnot.

Yhdistyksemme on mukana järjestämässä kurssia: Putkiremontin suunnittelu ja toteutus. Pekka Laitila kertoi, että aihe on todella kuuma ja ilmoittautuneita on jo nyt todella runsaasti. Niinpä jo hahmottelimme toisenkin koulutussession mahdollisuutta.

Takana on myös yhdistyksen hiihtomatka Tahkolle. Niinpä kuulimmekin asiantuntevia matkakertomuksia laajoista samoiluista Savon sydämessä. Olipa jotkut jopa uskaltautuneet Tahkovuoren... juurelle. Ei vaineskaan, ainakin Lasse oli lasketallutkin. Myös muut palveluthan ovat kohdallaan Tahkolla.

Illan isäntänä oli tällä kerralla aito ja jäljittelemätön Erkki Koskinen Camfil Oy:stä. Sen lisäksi, että Camfil Oy on ilmansuodattimien myynnin markkinajohtaja Suomessa ja myös koko Euroopassa, yritys parantaa tiedonjaolla ilmanvaihtolaitoksien energiataloutta.

 Tiesittekö, että...

  • 2...3 miljoonaa ihmistä maailmassa kuolee vuosittain pienhiukkasien aiheuttamiin tauteihin
  • 300 000 ihmistä Euroopassa kuolee vuosittain pienhiukkasien aiheuttamiin tauteihin
  • n. 1700 ihmistä Suomessa kuolee vuosittain pienhiukkasien aiheuttamiin tauteihin
  • 1/3 kiinteistöjen sähkönkulutuksesta aiheutuu ilmanvaihdosta, josta 10...50 % suodattimista johtuen
  • Savonlinnan takana on asunut kiinalaisia!! Tahvanainen Kesälahdelta oli löytänyt maon syömän omenan!!!
  • Camfil työllistää maailmassa 3400 henkeä ja suomessakin 23 asiantuntijaa
  • ilmanvaihtokoneessa 1 Pa paineenkorotusta maksaa vuodessa yhden euron
  • Camfilin markkinaosuus Mars-planeetalla on 100%

Camfil Oy tarjosi illan päätteeksi Sibeliuksen valvonnan alaisena italialaisvaikutteista iltapalaa maittavan Sardinialaisen viinin ryydittämänä.

Kiitokset Erkki ja kiitokset yhdistysystäväni!

Tapio Kanerva

 

KeLVI;n vuosi 2010 käynnistyi antoisalla ja lämminhenkisellä vierailulla Warla Trade Oy:ssä, Vantaalla.Matkaan lähdimme normireittiä Järvenpää-Kerava-Tuusula,  ja kun kaikki vesselit  oli napattu kyytiin jatkoimme rattoisissa tunnelmissa kohti Vantaata.Perille päästyämme illan isännät Myyntijohtaja Pasi Mönkäre ja Ari Vilen toivottivat meidät tervetulleiksi.KeLVI:n omalla autolla tulleet jäsenet olivatkin jo paikalla ja voisi sanoa, että tammikuun kokoukseksi meitä oli ihan kiitettävä 18 jäsenen energinen porukka paikalla. 

Puheenjohtaja avasi kokouksen, joka aloitettiin  juhlallisesti Vuoden aktiivisimman palkitsemisella .Tänäkin vuonna heitä oli jälleen kaksi,Timo Salo sekä Markku Uimonen.  Tällä kertaa ei suoritettu arvontaa ja Vuoden aktiivisimman tittelin pokkasi Markku Uimonen, joka Hallituksen yksimielisellä päätöksellä on ansainnut tittelin ottamalla kesken kauden KeLVI:n kotisivut ja tiedottamisen hoitaakseen, unohtamatta UIT:n Iloista Teatteria ym. aktiivisuutta, ONNEA Markku ! 

Kokouksessa, jossa muuten oli heti alusta lähtien lämmin ja rento tunnelma, puheenjohtaja kertoi uuden hallituksen tehtävistä ja toimikunnista  sekä jokaisen kokouksen kotisivuille ”tarinankertomisen” vastuu-henkilöistä, jotka voivat delekoida homman eteenpäin jäsenistölle. Maaliskuun matkakokouksen päivämäärästä myös keskusteltiin,  silloinhan suuntaamme Raumalle, ehdotettiin lähtöpäiväksi perjantaita ja lauantaina takaisin, asiasta lisää myöhemmin…

Kokouksessa käsiteltiin myös tulevaa Tahkon reissua,  johon toivottiin lähtijöitä enemmän mukaan. Rainer Buss  tiedusteli LVI-alan opiskelijoiden mahdollisuutta osallistua Tahkon matkaan mikäli paikkoja jää,yksimielisesti oltiin sitä mieltä, että jos intoa nuorilla löytyy niin mukaan otetaan ja KeLVI:n hintaan.  Tiedoksenne KeLVI:läiset ; nyt kannattaa viimeistään ilmoittautua,  sillä samana viikonloppuna on Tahkolla kelkkakisat ja HEI… iltariennoissa todella hyvät esiintyjät, voisi sanoa,  että jokaiselle jotakin!

Kokouksessa käytiin läpi normiasiat,  uusia jäseniä ei saatu tällä kertaa mainioon joukkoomme ja puheenjohtaja päätti kokouksen sekä kiitti tässä vaiheessa illan isäntiä Pasi Mönkärettä ja Ari Vileniä ojentamalla heille KeLVI:n viirin.

Ennen kuin päästettiin illan isännät estradille Markku Uimonen näytti meille hienon videon maailmalta,josta bongattiin melkes  pääosassa illan isäntä Viltsu, olisittepa nähneet Viltsun ilmeet…HAUSKAA !

Ilta päätettiin saunoen , jonka jälkeen saimme nauttia tyylikkäässä näyttelyhuoneessa kerrassaan maittavan illallisen. Jutustelua riitti ja voi…aika riensi ja erikoisen mukava vierailu ja ilta oli päättymässä,

Kaunis Kiitos Warla Trade Oy sekä isännät Pasi ja Ari. Erityiskiitos emännälle maittavasta illallisesta 

ps. jos oli tullessa bussissa tunnelmaa niin arvatkaapa tunnelmaa kotimatkalla…..

Marita.

 

Takaisin ylös