KeLVi:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin tiistaina 13.11.-12 Järvenpäässä Ravintola Huilissa, joka on jo muodostunut perinteiseksi kokouspaikaksi jäsenille. Ilmojen haltija oli varannut kokousajankohdaksi kauniin ja lämpimän marraskuisen päivän ja illan. Aurinko paistoi ja lämpötila oli iltapäivällä + 8 astetta.

Kelvin:n hallitus kokoontui jo poikkeuksellisesti klo 16.30, koska oli paljon asioita käytävä läpi ennen varsinaista kokousta. Oli uutta ja vanhaa asiaa. Toimenpidesuunnitelmaa ja talousarviota vuodelle 2013 sekä keskusteltiin Kelvin joulukalenterista ja pikkujoulusta ym. ajankohtaisista asioista.

Sääntömääräiseen yhtiökokoukseen oli saapunut paikalle 26 yhdistyksen jäsentä ja kokouksessa valittiin uusi puheenjohtaja sekä erovuorossa olevien hallituksen jäsenten tilalle valittiin uudet henkilöt.

Puheenjohtajaksi seuraavaksi kaudeksi valittiin väistyvän Vesa Lassilan tilalle Tapio Kanerva ja hallituksen erovuoroisten tilalle valittiin uudet henkilö yhdistyksen nuoremman edustajiston joukosta.

Porukan yksimielinen päätös olikin että KeLVI:llä on nyt koko suomen nuorin ja ”edustavin” LVI-yhdistyksen hallitus kasassa. Onnittelut kaikille valituille ja suuret kiitokset erovuoroisille jäsenille sekä Vesalle, joka  luotsasi hallitusta neljä vuotta.

Kokous hyväksyi sääntömääräiset toimenpidesuunnitelmat ja talousarviot vuodelle 2013, sekä käsittelimme yhdessä joulukalenterin myyntiä ja pikkujoulua koskevat tärkeät asiat sekä  ”liputettiin” 50 v. täyttävä yhdistyksen pitkäaikainen jäsen Jouni Kumpulainen. Jounille onnittelut kun pääsi lopuksi miehen ikään !

Kokouksen yritysvierailusta vastasi Rauheat Oy:n edustaja Ari Rasinkangas, joka kertoi meille edustamastaan Rauheat Oy:stä ja hänen johdollaan pureuduimme Lökstör eristettyjen putkistojärjestelmien salaisuuksiin. Koulutus oli hyvä ja kiinnostava ja herätti paljon kysymyksiä jäsenien joukossa. Esityksen jälkeen oli perinteinen Huilin ”menyy” joka oli jälleen kerran hyvin valittu ja maistui kaikille.

Suuret kiitokset Rauheat Oy:lle ja Ari Rasinkankaalle sekä kaikille kokoukseen osallistujille, seuraavaksi tavataan teatteriravintola Nyyrikissä, pikkujoulun merkeissä.

Alla muutama kuva illan tapahtumista!


Vesa onnittelee päivänsankaria !


Puheenjohtajien ”nuijanvaihto” !

 Jutun kyhäsi,

 Pekka Laitila

 

Matkakokouksemme pidettiin Meltex Oy:n uusissa toimitiloissa Kaivokselassa ja poikkeuksellisesti kuun ensimmäisenä tiistaina. Osittain 9-12.2012 järjestettävien FinnBuild messujen takia. 

Timo Jokimäki toivotti KeLVI:n jäsenet tervetulleiksi. Timo kertoi lyhyesti Meltexin historiasta ja kävi läpi päätuoteryhmiä. Tuotevalikoima on vuosien saatossa laajentunut ja laadun takeena on edelleen oma tuotanto. Tuotteita löytyy pohjarakentamisesta aina kylpyhuoneremontteihin ja kattotuotteisiin saakka. Yritys tarjoaa ratkaisut niin uudis- kuin saneerausrakentamiseen. 

Jouko Tyrkkö kertoi Meltexin toiminnasta nykypäivänä ja mitä tulevaisuudessa on tulossa. Oma myymäläverkosto palvelee jo kuudella paikkakunnalla. Toimipisteet löytyvät Espoosta, Vantaalta, Tuusulasta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Kempeleeltä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2011 oli 47,3 miljoonaa euroa. 

Meltexistä on kasvamassa täyden palvelun LVI-tukku. Pääpainot toiminnassa ovat omat putkitehtaat, asiantunteva palvelu, noutotukku sekä nopeat toimitukset suoraan työmaalle.

Omat putkitehtaat ja luotettavat yhteistyökumppanit takaavat tarvikkeiden hyvän saatavuuden ja toimitusvarmuuden. Oma kuljetuskalusto takaa täsmälliset tavarantoimitukset. 

Pidimme myös lyhyen kokouksen ja keskustelimme ajankohtaisista asioista sekä luovutimme perinteiseen tapaan yhdistyksen viirin Isännille. 

Kokouksessa Markku Uimonen kertoi yhdistyksen pikkujoulusta, joka on tänä vuonna teatteriravintola Nyyrikissä Helsingissä 05.12.2012. Vielä ehtii ilmoittautua! 

Keskustelimme myös KeLVI joulukalenteriarpojen myymisestä. Puheenjohtaja kehoitti jäseniä aktivoitumaan kalenterien myyntiin, muidenkin kuin toimikuntaan kuuluvien. Tuotolla voidaan tehdä jotain mukavaa yhdessä ja toteuttaa oppilatosyhteistyötä. 

Tällä kertaa arpaonni oli suosiollinen Harri Einolalle ja mukaan lähti punaviinipullo.

Kokouksen jälkeen teimme kierroksen yrityksen varastotiloihin ja käytiin eri tuoteryhmiä läpi paikan päällä. 

Paikalle oli tilattu maittava illallinen läheisestä ravintolasta jonka nautimme hyvässä seurassa jutustellen. 

Kiitos isännille Jouko Tyrkölle ja Timo Jokimäelle.
Kirjoitti Marko Pärssinen

Syyskuun kuukausikokous pidettiin Tiistaina päivälleen 11 vuotta myöhemmin 9/11 iskuista. KeLVI kokoontui myös tuona maailmaa vavisuttaneena tiistaina vuonna 2001. Tällä kertaa kuitenkin huomattavasti iloisemmalla miellä kuin tuona traagisena päivänä.

Syyskuisen päivän ilta näytti ravintola Huilin kokoustilasta Tuusulanjärven suuntaan vähintäänkin kauniilta. Paikalla oli jälleen hyvinkin kolmattakymmentä KeLVI aktiivikkoa kokoustamassa. Kokous sinällään eteni normi kaavan  mukaan, mutta pari KeLVIn toimintaan aikuisten oikeesti säännöllisesti osallistuvaa jäsentä oli kesän aikana saavuttaneet aikuisen- ja oikeestiaikuisen miehen iän. Aikuinen mies Esko Rankia (50v) ja sitä oikeestiaikuista miestä Ville Korhosta (70v) muistettiin yhdistyksen viirein ja lasikantisin laulukirjoin. Lasikantisen laulukirjan arvonta suoritettiin myös normi kokouskäytännön mukaan.

Illan tärkeimmästä annista vastasi Kolmeks Oy, Mauno Pakarinen. Kolmeks Oy on suomalainen pumpputalo. Se kuuluu osana Brandt Group Oy, LTD konserniin, perheyritykseen, jonka liikevaihto on noin 92 MEUR (2011) ja joka työllistää 716 henkilöä. Kolmeksin palveluksessa on 156 henkilöä ja liikevaihto on noin 17.5 MEUR (v. 2011). Pumppuja valmistuu lähes 40 000 kappaletta vuosittain. Kolmeks kertoi myös uudesta SC-pumppusarjastaan sekä Spirovent ilmanpoistimista. Mauno näytti myös Kolmeks Oy esittely videon, joka nähtävissä osoitteessa: linkistä.


Ja kuten arvata saattaa, ei ravintola Huilin keittiö meitä taaskaan pettänyt. Ruoka oli hyvää! Aikuisten oikeesti.


Vihdoin ja viimein, Uimo. (toimituksen muutoksilla).

Kelvin hallitus piti kesäkokouksen 16.8.-12 klo 17.00 Mäntsälässä Vesi & Watti Oy:n tiloissa Kapinakuja 1:ssä.

Kaikki kokoukseen osallistujat olivat jo palanneet lomalta ja saavuimme kokoukseen suoraan työpaikoilta.
Kokous aloitettiin paikallisen Rosson kevyellä kesäpalalla ja sitten siirryimme esityslistan kimppuun.

Kokouksessa käsiteltiin kuluneen vuoden asiat ja tapahtumat sekä keskusteltiin ja varattiin esittelijät syksyn kokouksiin sekä valmisteltiin tulevaa petanqueiltaa ja pikkujoulua, joka myöskin on muutaman kuukauden kuluttua ajankohtainen asia.

Kelvin kalenterihanke etenee sovitussa aikataulussa ja siitä tulee tietoa kaikille lisää jo Petaque illassa Tuusulassa. Hallitus totesi yksimielisesti, että vuosi on vierähtänyt jo loppupuoliskolle ja Kelvin tilanne on hallinnassa.

Hyvää loppukesää kaikille !

Terveisin
Kelvin hallitus

Kokous käynnissä Vesi & Watin neukkarissa.

 

Huhtikuun kuukausikokouksen isännyydestä vastaava Itula Oy oli vastaanottamassa KeLViläisiä arvovaltaisella kokoonpanolla.

Paikalle oli saapunut illan isäntien Ville Itkosen ja Hannu Vainikan lisäksi Oventropilta  saksasta Alexandra Bartmann, Itulan hallituksen pj Jukka Itkonen ja toimitusjohtaja Hannu Janhunen.

Pikaisen kuukausikokouksen jälkeen Illan isännät kertoivat lyhyesti mitä Itula on tänään ja sen jälkeen keskityimme vesikiertoisten lämmönjakojärjestelmien energiatehokkaisiin ratkaisuihin.

Erityisesti mieleen painui vesikiertoinen kattosäteilylämmitys ja niiden samanaikainen viilentämismahdollisuus. Kattosäteilijät luovat lattialämmitykseen verrattavat olosuhteet ja on nopean säädettävyyden vuoksi jopa energiatehokkaampi ratkaisu kuin erittäin suuren suosion saavuttanut lattialämmitys. Vesikiertoiset kattosäteilijät sopivat myös matalalämpöjärjestelmiin.

tuhdin tietopaketin päätteeksi tutustuimme Itulan näyttelytiloihin jossa oli esillä erilaisia sovelluksia heidän maahantuomilla tuotteilla. Itulasta näyttää löytyvän tuotteet lämmönjakojärjestelmiin eri putkistomateriaaleilla hyvin kattavasti. Te KeLVIläiset, jotka ette olleet kokouksessa, niin poiketkaa tutustumaan Itulan tuotenäyttelyyn Vantaan Koivuhaan toimipaikassa.

Lopuksi syvensimme oppimaamme hyvän ruoan ja palanpainikkeiden kera. Kiitos Illan Isännille.

Terveisin: Vesa Lassila LVI-insinööri, toimitusjohtaja

 

Keski-Uudenmaan LVI-yhdistyksen  35 v juhla vietettiin kevätkokouksen yhteydessä 13.3. ravintola Huilissa Järvenpään keskustassa puistomaisessa ympäristössä. Tilaisuuteen oli tullut lähes neljäkymmentä jäsentä.Tilaisuudessa palkittiin yhdistystoiminnassa kunnostautuneita jäseniä SuLVIn hallituksen myöntämillä kultaisilla- ja hopeisilla ansiomerkeillä.


Kultaisen ansiomerkin sai Korhonen Viljo,  Nieminen Eerik,  Lassila Vesa ja  Rautio Juha.


Hopeisen merkin saajia olivat  Kanerva Tapio, Kiviniemi Erkki, Buss Rainer( vanhempi herrasmies), Nieminen Keijo, Kontkanen Antti, Ikonen Iivari, Ahvenainen Juhani, Anteroinen Kari ja Santanen Erkki.

Tilaisuudessa kuultiin mielenkiintoinen Fläkt Woods Oy:n luento suorajäähdytyksestä.

                  
Timo Puroviita, Fläkt woods Oy    Timo Salo, Putkimies 72v.

Ilta jatkui illallisen merkeissä ja loppuillasta Salon Timo totesi:” Ei kyllä tästä on nyt lähdettävä sillä huomenna pitää olla kello seitsemän Keravalla työmaalla jo täydessä työvauhdissa”. Timppa täyttää tänä vuonna marraskuun viimeisenä päivänä 73 vuotta….että sillee.


Kirjoitus vihreistä vastaa: Hannu Sipilä, SuLVI:n toiminnanjohtaja.

 

Oli tiistai 14.2.2012 katsoin konttorin ikkunasta ulos. Lunta pyrytti rankasti ja ajokeli oli todella huono. Harkitsin hetken ennen kuin lähdin ajamaan viidentoista kilometrin matkaa Järvenpään Ravintola Huiliin, jossa Keski-Uudenmaan LVI-yhdistyksen kuukausikokous pidettäisiin.


Illan luennoitsijan esitystä seurattiin tarkkaavaisesti.

Saavuttuani paikalle tutut naamat tervehtivät iloisesti. Kokokseen oli saapunut noin parikymmentä kelviläistä ja ravintolasali täyttyi puheensorinasta kun kuulumisia vaihdettiin. Yhdistyksen omien asioiden käsittelyn jälkeen oli illan isännän Scanofficen Janne Jokivuoren vuoro kertoa lämpöpumpuista. Scanofficella on kattava valikoita lämpöpumppuja erikokoisten kiinteistöiden lämmitykseen ja jäähdytykseen. Tällä kertaa keskityttiin kuitenkin suurempien kiinteistöiden lämpöpumppu- ja jäähdytysratkaisuihin. Esitys oli todella mielenkiintoinen ja sisälsi ainakin allekirjoittaneelle paljon uutta asiaa. Aivan erityisesti jäi mieleen esitelty hotellirakennus, jossa eri huoneita jäähdytettiin ja lämmitettiin samaan aikaan käyttämällä lämmitykseen ja jäähdytykseen samaa putkistoa. Vastaavaan järjestelmään en ole aikaisemmin törmännyt.Janne Jokivuori


Kiitos illan isännälle ja kaikille kelviläisille rentouttavasta illasta.

 

T.Lappeteläinen

 

Oli aika kokoontua vuoden 2012 ensimmäiseen KeLVI ry:n kuukausikokoukseen. Kokouspaikkana tuttu ja turvallinen ravintola Huili.

Vesa Lassila aloitti kokouksen, ja ensimmäisenä oli vuorossa vuoden 2011 KeLVI:n valinta. Ansioituneesta toiminnasta yhdistyksen hyväksi valittiin Tapio Kanerva vuoden 2011 KeLVIläiseksi. Tapio sai kannettavakseen Suomen toiseksi painavimman mitalin, ja tällä kertaa kaiverruskin oli mitalissa valmiina. Tapsa sai myös balsamointipullon niskaoireiden helpottamiseen.


Tapio Kanerva

Vuoden aktiivisin KeLVI ratkaistiin tänä vuonna arpomalla, sillä ehdokkaita oli kaksin kappalein. Ehdolla olivat Ari Vilen ja Viljo Korhonen. Arpaonni osui tällä kerralla Viljo Korhoselle. Lisäksi Viljoa onnisti myös illan isännän arpoman lahjan kanssa.


Viljo Korhonen

Vuoden 2011 kaikkien kokousten arpalipukkeiden joukosta arvottiin vielä yhteisarvonnalla juustolajitelma sekä viinipullo. Arpalipukkeen nosti Kari Anteroinen ja suureksi yllätykseksi onnistui poimimaan oman lipukkeen.

Normaali kuukausikokousarvonnan suoritti yhdistyksemme uusi sihteeri Timo Åberg ja onni suosi Jouni Kumpulaista.

Onnea kaikille voittajille!

Ennakkoilmoittautuminen kesäkuun KUT ”Pastori Jussilaisen naiset” esitykseen 07.06.2012 aloitettiin. Varauksia tuli heti jonkin verran. Tarkempaa tietoa löytyy KeLVI:n sivuilta ja tulevissa kokouksissa. Vesa Lassila päätti kokouksen ja antoi puheenvuoron illan koulutuksen pitäjälle.


Riku Natunen

Riku Natunen kertoi Henkel Norden Oy:n olevan alun perin amerikkalainen pörssiyhtiö. Nykypäivänä yritys on n. 50000 henkeä työllistävä saksalainen perheyritys. Tunnetuin yrityksen tuote on loctite tiivisteliima. Tuote on syntynyt aikoinaan vahingon kautta ja siitä lähdettiin tuotetta kehittämään erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Käytiin läpi mm. tuotteet loctite 55, 3090, 5776, 275 sekä 7240 aktivaattori. Tarkemmin käytiin läpi putkikierreliitosten tiivistysvaihtoehtoja. Periaatteessa tuote 5776 on räätälöity tiiviste, joka kovettuessaan muodostuu muovitiivisteeksi. Käytiin läpi tarkemmin myös tuotetta loctite 55, joka mahdollistaa myös jälkisäädöt ilman vuotoriskiä. Esitteen mukaan 45 astetta, mutta käytännössä enemmänkin.

Loctite 55:sta saimme myös testikäyttöön asentajille vietäväksi.

Lisäksi yritykseltä löytyy liimoja moneen muuhunkin tarkoitukseen esim. polyeteenille ja polypropeenille.

Koulutuksen jälkeen nautimme maistuvan illallisen ja keskustelimme alan asioista.

Kiitos mielenkiintoisesta ja reippaasta esitelmästä Riku Natuselle/Henkel Norden Oy.

 

Tarinoitsijana Marko Pärssinen

 

Takaisin ylös