Kuten kelviläisgallerian muutkin ansioituneet, myös Emppu on meille kaikille tuttu, aina iloinen järjestöaktiivi. Kaikiin muihin kelviläisgallerian jäseniin nähden Empulla on eräs ominaisuus, jota muilla ei ole. Eerik Nieminen on ihan paljasjalkainen järvenpääläinen!

Jo kehdosta lähtien, s. 26.10.1971, Emppu on saanut tuta LVI-alan (laulu, viina, ilonpito) ihanuutta isänsä opissa ja niinhän siinä kävi, että pojasta tuli puhdasverinen LVI-alan ammattilainen. Kuten alussa jo kävi ilmi, alkuperäinen järvenpääläinenhän Emppu on, ja jatkaa edelleen Järvenpäässä. Tästä voisi tehdä jopa johtopäätöksen, että Järvenpää on hyvä paikka asua. Tällä hetkellä Emppu asustelee puolisonsa kanssa lapsuudenkodissaan Järvenpää Loutissa.

Miksi Eerik Nieminen sitten on meille niin tuttu kaveri? Hän on toiminut KeLVIssä jo lähes kaksikymmentä vuotta ja koko ajan myös aktiivisesti erilaisissa yhdistystoimissa. Hän on ollut järjestämässä muunmuassa sekä 20-, että 30-vuotisjuhlia, eikä mitenkään huonolla menestyksellä; ehdottomasti päinvastoin. Siksi olikin todella viimeinen hetki huomioida Eerikin todella merkittävä panos yhdistyksemme toiminnassa. Eerik Nieminen on vuoden KeLVI 2009!

    

Viime vuosina Eerik on toiminut myös SuLVI eri toimikuntien ja hallituksen aktiivikkona. Näin yhdistyksellämme on ollut jo pitkään suora linkki alamme keskusliittoon.

Eerik Nieminen työskentelee tätänykyä Honeywell Oyssä Espoossa piirimyyjänä (Account Manager) ja vastaa tehotiimikaverinsa, Ari Niemisen kanssa LVISK-kompponenttien myynnistä ja markkinoinnista Suomessa.

Miten tähän on tultu... Emppu aloitti 1987 Keravan Ammattikoulun putkiasentajalinjalla ja pääsi koulun jälkeen heti töihin Järvenpää Putki- ja Metallityö Oy:öön (Lue: Putki ja Pätkä, nyk YIT Kiinteistötekniikka Oy, Järvenpää) putkiasentajaksi. Putkihommat alkoivat kuitenkin kuivia ja opiskelijamaailma ”imaisi” Empun ja niinpä hän valmistuikin Espoon-Vantaan Teknillisestä Opistosta (EVTEK, nyk. Metropolia) LVI-insinööriksi 1993. Koulutuksesta ei siinä vaiheessa ollut paljoa hyötyä, vaan Eerik päätyi jälleen duuniin faijalle Putkeen ja Pätkään.

Siinä välissä juttumme päähenkilö kävi armeijassa ja vuonna 1998 hän päätti ryhtyä kunnon myyntitykiksi, sanallinen antihan Empulla on aina ollut hyvin hallussa. Ensimmäinen myyntihomma oli Tour&Anderssonilla ja tällöin patteriventtiilit tulivat syvätutuiksi. Vuonna 2003 Emppu siirtyi lyhyeksi ajaksi viemärikauppiaaksi Uponorille, mutta ruotsalaiset patteriventtiilit olivat jo silloin niin lähellä sydäntä, että hän antoi itselleen luvan myöntyä MMA:n kosiskeluille. Pari vuotta sitten päähenkilömme päätti lopulta laajentaa sortimenttia siirtymällä nykyisen toimeensa Honeywell Oy:ssä.

Eerik Niemisen perheeseen kuuluu vaimo Johannan lisäksi Iso villakoira, Aqua ja Bishon Frise, Roosa.

Harrastuksista mainittakoon kokkailu ja moottoripyöräily (enduro) ja viime vuosina myös golf on tullut mukaan kuvaan.

KeLVIn tapaan Emppu on ollut koko ikänsä mukana Järvenpään Nuorisoseuran toiminnassa leiriohjaajana, kerhon vetäjänä ja puheenjohtajana.

Empun motto: Elä ja anna toisten elää.


10.8.2010 T.Kanerva