Markku, kuten tietysti edelliset kelviläisgallerian jäsenet on erittäin tuttu kaveri varmasti meille kaikille. Niin aktiivinen hän on ollut yhdistyksemme toiminnassa, eikä vähiten legendaarisen haastattelun muodossa, joka uusille jäsenille aina tehdään.

Markku on ihan alkujaan Jyväskylästä, kultaiselta kuuskytluvulta, 6.2.1965, mutta itse hän kuvailee itseään kuitenkin hunsvottipojaksi Kärkölän ja Lahden suunnalta. Markku on kansoittanut kuitenkin jo pitkään pääkapunkiseutua ja asustelee paritaloa puoliskonsa kanssa Vantaan Silvolassa.

KeLviin Mage löysi joskus 80-90 luvun vaihteessa. Silloiset työkaverit houkuttelivat. Joskus hän matkusti Oden (Outi Vairio-Suomalainen)  ja Viltsun (Ari Vílen) (vantaalaiset) tai Edun (Heikki Kettunen) (espoolainen) kanssa kotiinsa Helsinkiin KeLVI:n kokouksesta Järvenpäästä. Markku kyseli, että miksi Keski-Uusimaa kun kaikki asuvat pääkaupunkiseudulla. Vastaus oli jäätävä: ”On vain yksi LVI yhdistys”. Sittemmin Markku on ollut silleen hissukseen…. Aktiivisimman palkintopul... eikun pokaaleita on joitakin ja kait se pikku mitskukin (-vuoden KeLVI) on Markulla pari kertaa ollut. SuLVI:n hopeinen ansiomerkki löysi kotinsa ykköspukunsa rinnuksesta KeLVIn 30 v bileissä.

Swegon on maksanut menetetystä vapaa-ajasta Magelle korvausta alkaen elokuu 2001. ”Hoffrenin Unski kertoi sen, must tulee piirimyyjä. Saan autoedun ja NMT;n kun oon piirimyyjä j.n.e. Pääasiallinen toimenkuva on myydä ja markkinoida ilmastointipalkkeja, päätelaitteita ja muuta hyvään sisäilmastoon liittyviä energiatehokkaita ratkaisuja ja tuotteita. Asiakkaina etupäässä IV-urakointiliikkeet pääkaupunkiseudulla.

Tosiaan Kärkölän ja Lahden suunnalta Markku poikasena suunnisti kauppakouluun, inttiin... Itseään oli etsiminen, kuten jokaisella jossain vaiheessa ja sitten Lahden työvoimatoimiston järjestämälle LVI-Myyjä kurssille. Poikamiehenä ajettiin Markku suureen Helsinkiin työharjoittelemaan Suomen LVI-Tukkuun. Harjoittelua kesti 15 vuotta huikealla urakehityksellä. Eka homma oli punnita kaiken maailman nippeleitä ja merkitä kirjevaa’an tulos ATK tulosteeseen. Sitten vakihommia tukun varastossa josta noutomyyntiin Viltsun ja Oden iloksi(?) putkenosia kauppaamaan ja sieltä ilmastointimyyjäksi. Aluepäällikkö luki käyntikortissa Tukusta lähtiessä. Swegonin kortissa lukee myös aluepäällikkö.

Markku heräilee tuoreen aviovaimonsa (Sanoivat toisilleen tahdon 14.05.2010) isoäiti Jaanan vierestä. Jaanalla on 2 lasta, Juuli (1987) ja Joonas (1984) joka on on jo akottunut ja on ylpeä Ossi pojan isä (10/2009). Omia lapsia löytyy myös kaksi, Liisa (1987) ja Mikko (1989). Kukin asustelee omilla tahoillaan, kuka missäkin.

Sohvalla Mage harrastelee paljonkin, eli on häntä nimitetty myös makaavaksi lämmönsiirtimeksi ihan ammatin ja tuon harrastuksenkin pohjalta. Yksi – kaksi kertaa vuodessa pyrkii pariskunta käymään etelän lämmössä, kesäisin Etelä-Euroopassa ja talvisin kaukomailla, aina kuitenkin jossain siellä, missä ei olla aiemmin oltu.

Teattereita, konsertteja yms. käyntejä on kait 10 kertaa vuodessa ja muutama lätkämatsikin mahtuu vuosittaiseen ohjelmaan. Golffissa Mage on guru! Tasotus jo viidettä vuotta tasan 54! Markun hallussa on jopa maailmanennätys, vuodelta 2008, jolloin Suurkirkon portailla Senaatintorilla oli yhtä aikaa 1281 Markkua, tähän ei taida muut kuin Muhametit pystyä, jos nekään.

    

Maanantain motto: ”Ylihuomisen jälkeen on jo perjantain aatto.” Eli vaikka alkuviikosta väsyttää, niin kyllä elämä voittaa.

Kaiken kaikkiaan yleistä rispektiä on syytä Markkua kohtaan antaa, sillä ohänhän on SÖÖR MARKKU jo vuodesta 2008! Arvonimen antaa Suomalainen Markku liitto kaikille sen ansaitseville.

8.5.2010 T. Kanerva