Marita on paljasjalkainen Helsinkiläinen... Ok, ainakin hän on käynyt syntymässä Helsingissä, 13.8.1953. Tätänykyä Marita kuitenkin on todennut Järvenpään parhaaksi paikaksi pitää kotia. Maritalla on paljon ystäviä, jotka ovat hänen kanssaan ehdottomasti samaa mieltä.

KeLVIin Marita liittyi 28.5.1998. Iloisena ja avoimena ihmisenä hän sai tutustua yhdistyksemme toimintaan ja silloisiin aktiiveihin luonnollisesti työnsä kautta. Hänhän tuli töihin Järvenpään Putki- ja metallityö Oy:öön vuonna 1986. Yhdistyksen toiminnan ollessa täydessä vauhdissa silloin Hanskin (Hannu Lindberg) vetämänä, Marita muistaa ajatelleensa, että onpa mukava tapa tavata ja tutustua alan ihmisiin. Kuten olemme huomanneet kokouksissamme, hän on samaa mieltä edelleenkin.

Marita kertoo, ettei hän ammatillisesti kokenut alkuaikoina KeLVIä omaksi jutukseen, hänhän koki olevansa "vain" toimistovirkailija "Santra"! Lievän painostuksen jälkeen hän kuitenkin liittyi mainioon porukkaamme. Alkuun lankesi tietysti 4 vuoden pesti sihteerinä, jonka jälkeen vielä viiden vuoden hallitusjäsenyys, puhumattakaan monista toimikuntapaikoista. Marita on siis todella KeLVI aktiivikko!!

Huomionosoituksiin KeLVIssä kuuluvat hopeinen ansiomerkki vuonna 2007 sekä "Vuoden Kelvin" arvo vuonna 2008.

    

LVI-alaan liittyvän työuransa Marita on tehnyt Järvenpään Putki ja Metallityö Oy:ssä ja omistajanvaihdoksen jälkeen sittemmin YIT Kiinteistötekniikka Oy:ssä.

Nuorempana Marita ehti kokeilla monenlaista, kuitenkin toimistohommista hän on aina itsensä löytänyt. Hän kokeili myös yksityisyrittäjänä vetäen huoltoaseman kahvilaa Espoossa, joka olikin kuulemma todella mukavaa ja antoisaa, vaikka päivien pituudet olivatkin huimat.

Lopulta Korhosen pariskunta muutti Keravalle, jolloin oli aika luopua Espoon kahvilasta. Päätös oli hyvä, sillä biologinen kello tikitti tuolloin jo kovasti. Niinpä ensimmäinen heidän tyttäristään syntyi vuonna 1982 ja toinen 1984. Lasten synnyttyä Marita oli neljä vuotta kotiäitinä, jonka jälkeen hän astui ihmeelliseen LVI-maailmaan ja lopun me jo tiedämmekin.

Perheeseen kuuluu (jo 35 vuotta) mies Tapsa ja tyttäret Kati 26 v ja Minna 24 v. Lapset ovat Maritalle kaikki kaikessa ja kohta tulee taas uutta säpinää, kun hänestä tulee MUMMI!

Maritan harrastukset liittyvät tiukasti urheiluun. Hän harrastaa aerobicciä, kuntosalia ja tietysti lenkkeilyä. Aika monet meistä onkin nähnyt Maritan huiskivan Tuusulantien varsia. Talvella tietysti hiihto vie Maritan välillä Tuusulanjärven maisemiin kuten tietysti myös Saariselän kevätaurinkoon. On tainnut Laanilanhovin parkettikin tulla tutuksi vuosien varrella. Marita kertookin olevansa onnellisessa asemassa, kun on saanut olla terve ja on voinut harrastaa kaikkea mahdollista.

Henkilökohtainen motto: Yksi hetki voi muuttaa kaiken, joten elä tässä ja nyt!

24.3.2009 T.Kanerva

P.S Uusimpana käänteenä todettakoon, että Marita on jättänyt YIT:n oltuaan talossa yli 20 vuotta (JPM mukaanlukien). Tänään Marita on valmis vastaanottamaan uusia haasteita.