Anne on tullut meille kaikille tutuksi viime vuosina KeLVIn taloudenhoitajana. Sen homman kuten kaikki muutkin työnsä Anne hoitaa aina tyylillä ja tinkimättömästi. Allekirjoittanutta Anne on opastanut myös tilinpäätös- ja kirjanpitojutuissa, jotka puheenjohtajalle lankeavat.

Anne syntyi maatalon tyttäreksi Jämijärvelle 20.5.1970. Vanhemmat ovat tehneet elämäntyönsä lypsykarjan ja maanviljelyksen parissa. Niinpä myös Anne kokee olevansa maalaistyttö, mikä sen hienompaa näinä kaupunkilaisuuden aikoina. Nykyään kotikuntana on Mäntsälä, jossa Anne asustaa omakotitaloa miehensä Vesan 7-vuotiaan poikansa Antin ja mäyräkoira Rallin kanssa.

Keski-Uudenmaan LVI-yhdistykseen hän liittyi vuonna 2003 ja jos johonkin ryhdytään, niin täysillä. Anne on toiminut taloudenhoitajana vuosina 2007 – 2016 ja myös hallituksen jäsenenä 2008 – 2010. Pelkkä virallinen toiminta ei anna koko kuvaa aktiivisuudesta. Niin kauan kuin minä olen Annen tuntenut, hän on ollut mukana kaikissa tapahtumissa aktiisena mukana.

Anne työskentelee omassa yrityksessä, jonka hän on perustanut yhdessä miehensä Vesa Lassilan kanssa vuonna 2006. Insinööritoimisto Vesi & Watti Oy on LVI-alan insinööritoimisto, jonka työhön  kuuluu määrälaskenta, oman laskentarekisterin laadinta ja ylläpito, LVI-suunnittelua ja –valvontaa sekä rakennuttamistehtäviä.
Anne itse tekee eniten LVI-suunnittelua ja –laskentaa eikä tässä vielä kaikki. Hän hoitaa lisäksi myös yrityksensä  laskutuksen sekä muut ”toimistohommat”.

Ennen oman yrityksen perustamista Anne toimi mm. projekti-insinöörinä Amplit Oy:llä, lattialämmitysjärjestelmien tuotepäällikkönä Itula Oy:ssä sekä lattialämmitysmyyjänä Oy KWH Pipe Ab:llä. Myös putkiasennushommat ovat tuttuja opiskelua edeltävältä ajalta.

LVI-insinööriksi Anne Lassila valmistui v. 2003 Satakunnan Ammattikorkeakoulusta, mutta jo muutkin työt ovat hänelle tuttuja. Ennen opintojaan hän työskenteli mm. apteekissa teknisenä avustajana ja terveysjalkine-edustajana.

Anne harrastaa perheen kanssa kaikenlaista yhdessä tekemistä, kesäisin kalastusta, veneilyä ja mökkeilyä, talvella hiihtoa, laskettelua ja luistelua mikäli lunta riittää. Retkeily, luonnossa liikkuminen ja nuotiotuli ovat asioita joista päähenkilömme erityisesti pitää.

Myös pärinä maistuu; joitakin vuosia sitten Annella oli oma moottoripyörä. Viime vuosina kuitenkin perhe-elämä on vienyt ajan tältä harrastukselta, mutta kenties vielä jonakin päivänä prätkän hankinta on ajankohtaista. Musiikkikin on lähellä monipuolisen Annen sydäntä. Silloin tällöin hän soittelee omaksi huvikseen haitaria tai pianoa.

Erityisesti Anne arvostaa tekemisen vapautta ja vapautta valita tekemisensä. Juuri siksi hän olettaa olevansakin yrittäjä. Hän pitää siitä, että saa itse määritellä työaikansa ja työtapansa. Näin hän vastaa niistä lähinnä itselleen – toki myös asiakkaille. Työmatkoihin hän en aikaansa tuhlaa, matka työpaikalle on 38 metriä ja sepä onkin kovasti mukavaa; se on lähellä mutta ei kotona.

Vielä lopuksi Anne Lassila kertoo muutaman henkilökohtaisen asian itsestään:

  1. En koskaan... syö ruusukaalia
  2. Tykkään... vapaapäivien kiireettömistä aamuista
  3. Vapaa-aikanani... vietän aikaa perheeni kanssa ja saatanpa joskus jopa kutoa villasukkaa smiley
  4. Naurattaa... töissä perjantai-iltapäivän kahvitaukokeskustelut
  5. Maku, jota en voi sietää on... ks. kohta yksi smiley
  6. Lempiruokani on...  hyvältä maistuva ruoka
  7. Telkkarista katson... televisiosta harvoin tulee kovin kiinnostavia ohjelmia, lukuunottamatta uutisia. Nyt alkoi hyvä ohjelma Huippujengi. Muuten olen sitä mieltä, että televisio on yksi niistä täytteistä elämässä, televisio ei määrittele aikataulujani.
  8. Lempikaupunkini on... olen enemmän maalaisihminen, mutta kaupungissa on kiva käydä. Jos joku pitää valita niin Tampere nääs.
  9. Joululahjaksi toivon...  rauhallista oloa ja hyvää ruokaa.
  10. Erikoisin harrastukseni on / on ollut... joskus lapsena keräilin tyhjiä karkkirasioita (tyhjiä oli varmaan helpompi kerätä kuin täysiä smiley )

7.12.2016 T. Kanerva