Vuoden 2020 Kelviläiseksi on valittu Tuomo Toivanen.

 

Suomen toiseksi painavin mitali annettiin Tuomolle ansioista jäsentoimikunnan puheenjohtajana.  

Vallitsevan tilanteen takia palkinnonjako oli paikan päällä Tuomon kotona Hyvinkäällä.

 

Terveisin,

 

KeLVI Hallitus 

Anne on tullut meille kaikille tutuksi viime vuosina KeLVIn taloudenhoitajana. Sen homman kuten kaikki muutkin työnsä Anne hoitaa aina tyylillä ja tinkimättömästi. Allekirjoittanutta Anne on opastanut myös tilinpäätös- ja kirjanpitojutuissa, jotka puheenjohtajalle lankeavat.

Anne syntyi maatalon tyttäreksi Jämijärvelle 20.5.1970. Vanhemmat ovat tehneet elämäntyönsä lypsykarjan ja maanviljelyksen parissa. Niinpä myös Anne kokee olevansa maalaistyttö, mikä sen hienompaa näinä kaupunkilaisuuden aikoina. Nykyään kotikuntana on Mäntsälä, jossa Anne asustaa omakotitaloa miehensä Vesan 7-vuotiaan poikansa Antin ja mäyräkoira Rallin kanssa.

Keski-Uudenmaan LVI-yhdistykseen hän liittyi vuonna 2003 ja jos johonkin ryhdytään, niin täysillä. Anne on toiminut taloudenhoitajana vuosina 2007 – 2016 ja myös hallituksen jäsenenä 2008 – 2010. Pelkkä virallinen toiminta ei anna koko kuvaa aktiivisuudesta. Niin kauan kuin minä olen Annen tuntenut, hän on ollut mukana kaikissa tapahtumissa aktiisena mukana.

Anne työskentelee omassa yrityksessä, jonka hän on perustanut yhdessä miehensä Vesa Lassilan kanssa vuonna 2006. Insinööritoimisto Vesi & Watti Oy on LVI-alan insinööritoimisto, jonka työhön  kuuluu määrälaskenta, oman laskentarekisterin laadinta ja ylläpito, LVI-suunnittelua ja –valvontaa sekä rakennuttamistehtäviä.
Anne itse tekee eniten LVI-suunnittelua ja –laskentaa eikä tässä vielä kaikki. Hän hoitaa lisäksi myös yrityksensä  laskutuksen sekä muut ”toimistohommat”.

Ennen oman yrityksen perustamista Anne toimi mm. projekti-insinöörinä Amplit Oy:llä, lattialämmitysjärjestelmien tuotepäällikkönä Itula Oy:ssä sekä lattialämmitysmyyjänä Oy KWH Pipe Ab:llä. Myös putkiasennushommat ovat tuttuja opiskelua edeltävältä ajalta.

LVI-insinööriksi Anne Lassila valmistui v. 2003 Satakunnan Ammattikorkeakoulusta, mutta jo muutkin työt ovat hänelle tuttuja. Ennen opintojaan hän työskenteli mm. apteekissa teknisenä avustajana ja terveysjalkine-edustajana.

Anne harrastaa perheen kanssa kaikenlaista yhdessä tekemistä, kesäisin kalastusta, veneilyä ja mökkeilyä, talvella hiihtoa, laskettelua ja luistelua mikäli lunta riittää. Retkeily, luonnossa liikkuminen ja nuotiotuli ovat asioita joista päähenkilömme erityisesti pitää.

Myös pärinä maistuu; joitakin vuosia sitten Annella oli oma moottoripyörä. Viime vuosina kuitenkin perhe-elämä on vienyt ajan tältä harrastukselta, mutta kenties vielä jonakin päivänä prätkän hankinta on ajankohtaista. Musiikkikin on lähellä monipuolisen Annen sydäntä. Silloin tällöin hän soittelee omaksi huvikseen haitaria tai pianoa.

Erityisesti Anne arvostaa tekemisen vapautta ja vapautta valita tekemisensä. Juuri siksi hän olettaa olevansakin yrittäjä. Hän pitää siitä, että saa itse määritellä työaikansa ja työtapansa. Näin hän vastaa niistä lähinnä itselleen – toki myös asiakkaille. Työmatkoihin hän en aikaansa tuhlaa, matka työpaikalle on 38 metriä ja sepä onkin kovasti mukavaa; se on lähellä mutta ei kotona.

Vielä lopuksi Anne Lassila kertoo muutaman henkilökohtaisen asian itsestään:

  1. En koskaan... syö ruusukaalia
  2. Tykkään... vapaapäivien kiireettömistä aamuista
  3. Vapaa-aikanani... vietän aikaa perheeni kanssa ja saatanpa joskus jopa kutoa villasukkaa smiley
  4. Naurattaa... töissä perjantai-iltapäivän kahvitaukokeskustelut
  5. Maku, jota en voi sietää on... ks. kohta yksi smiley
  6. Lempiruokani on...  hyvältä maistuva ruoka
  7. Telkkarista katson... televisiosta harvoin tulee kovin kiinnostavia ohjelmia, lukuunottamatta uutisia. Nyt alkoi hyvä ohjelma Huippujengi. Muuten olen sitä mieltä, että televisio on yksi niistä täytteistä elämässä, televisio ei määrittele aikataulujani.
  8. Lempikaupunkini on... olen enemmän maalaisihminen, mutta kaupungissa on kiva käydä. Jos joku pitää valita niin Tampere nääs.
  9. Joululahjaksi toivon...  rauhallista oloa ja hyvää ruokaa.
  10. Erikoisin harrastukseni on / on ollut... joskus lapsena keräilin tyhjiä karkkirasioita (tyhjiä oli varmaan helpompi kerätä kuin täysiä smiley )

7.12.2016 T. Kanerva

 

Markun tuntevat miltei kaikki, mutta tässä hieman Magen omaa kertomaa elämästään.

Markku on syntynyt 10.8.1957 Helsingin maalaiskunnassa, eikä ole kovin kauas päässyt puolen vuosisadan aikana. Hän on asunut jo pitkään Vantaalla, Korson Vallinojalla ja paikka onkin hänen mielestään melkein Suomen paras paikka.

Vaikka asuinpaikka ei olekaan pahemmin siirtynyt syntymän jälkeen, äijä on muuten kyllä ehtinyt sitäkin enemmän. Kelviin Markku on löytänyt jo 80-luvulla ja on toiminut sihteerinä, lehtitoimikunnassa (jo kuulemma liiankin pitkään), kaksi kertaa puheenjohtajana. Viime vuonna oli vuoden aktiivisin, kuten jo monasti aiemminkin ja myös Vuoden Kelvin arvonimi on tullut saavutettua.

Markku Päivinen vetää ilmanvaihtoalan firmaa, Ilmastointinikkarit Oy muistaakseni viidettä vuotta ja vaikuttaa siltä, että hyvässä hoidossa on Rainer Bussin hienosti alustama yritys. Mikäs siinä, Markkuhan tekee "Nikkareissa" IV-hommia, huoltoja, toimii autokuskina, trukkikuskina, varastomiehenä ja tietysti keskuksena.

On hän muuallakin ehtinyt pulata: Huber Oy, Bahco Ilmastointi Oy, Stratos Ilmastointi Oy, Fläkt Oy ja Stratoco Oy. Kuulemma nyt riittää ja Ilmastointinikkareissa pysytään!

Magella on perhe, eukko ja kolme tytärtä ja kuulemma joskus on vähän helpompaa silloin kun on reissussa. Aika moni tietääkin Markun intohimosta lenkkeilyyn ja uintiin ja onhan äijä kyllä melkoisessa kunnossa.

Mikä parasta, hän muistaa joskus myös lomailla. Tosin toimittajan kommenttina, siitä puolesta taitaa pitää kiinni se parempi puolisko.

Henkilökohtainen motto: Periksi ei anneta. Taistelua päivällä leivästä ja yöllä...

 

T.Kanerva 19.2.2008

 

Vesa on syntynyt 15.6.1962 Porvoon maalaiskunnassa. Kelviläisittäin ajateltuna Vesa lähestyy kohti ydintä, eli Järvenpää-Kerava-Tuusulaa. Aiemmin Vesa on asustellut Pornaisissa ja nyt jo reilut kuusi vuotta Mäntsälässä. Keskinen Uusimaa on hyvä paikka asustella.

KeLVIin Vesa kotiutui jo yli kaksikymmentä vuotta sitten 1984 saatuaan opiskelut hoidettua päätökseen Mikkelin Tekussa. Jo 90-luvun puolivälissä Vesa oli mukana SuLVIN järjestämällä Remonttiseminaarikiertueella ainakin 13 paikkakunnalla. Hän toimi myös yhdistyksemme lehtitoimikunnassa viimeisintä 30-vuotisjuhlalehteä valmistelemassa.

Huippuhetkiä KeLVIssä oli valinta Vuoden KeLVIksi 2007. Vesa kuuluukin ehdottomasti yhdistyksemme aktiivisimpaan joukkoon, kuten jokainen olette varmasti huomanneet. Hän aloittaa yhdistyksemme puheenjohtajana vuoden 2009 alussa.

    

Vesa on yrittäjä, eli vetää yhdessä vaimonsa Annen (myös kelviläinen) kanssa yhteistä yritystä, Insinööritoimisto Vesi & Watti Oy:tä Mäntsälässä. Toimenkuvaan kuuluvat määrälaskenta, valvonta, suunnittelu ja erityisesti lämmitysjärjestelmiin liittyvien kokonaisuuksien toteutukset.

Opiskelun jälkeen Vesa Lassila toimi LVI-urakoitsijana ja kaivonporauksen parissa aina 90-luvun puoliväliin saakka. Tämän jälkeen hän oli Vesi- ja lämpöjohtourakoitsijaliiton  (VeLU) toiminnanjohtajana viitisen vuotta, jonka jälkeen Tekmannilla ja Amplitissa urakointiin liittyvissä tehtävissä. Ennen omaa yritystä Vesa käväisi myös Itulalla.

Perheeseen kuuluu vaimo, kolme lasta edellisestä avioliitosta, sekä vajaan vuoden ikäinen mäyräkoira, Ralli, joka käy kuulemma töissä Annen ja Vesan kanssa päivittäin. Voi koira rukkaa! Tammikuussa Lassilan perheeseen tulee perheenlisäystä, joten LVI-porukka sen kun kasvaa.

Vesan mieluisimmat harrastukset liittyvät metsästykseen hirvi-, peura- ja pienriistan parissa, eikä kalastuksenkaan pariinkaan ole vaikeata houkutella mukaan. Mikä hienointa, Vesa malttaa panostaa myös lomailuun. Sehän se lopulta takaa jaksamisen myös töissä. Lomaan liikenee vuoden aikana jopa 4-6 viikkoa.

Henkilökohtainen motto: Asioilla on tapana hoitua, mutta tee parhaasi ei sitä kukaan kuitenkaan puolestasi tee!

6.12.2008 T.Kanerva

 

Marita on paljasjalkainen Helsinkiläinen... Ok, ainakin hän on käynyt syntymässä Helsingissä, 13.8.1953. Tätänykyä Marita kuitenkin on todennut Järvenpään parhaaksi paikaksi pitää kotia. Maritalla on paljon ystäviä, jotka ovat hänen kanssaan ehdottomasti samaa mieltä.

KeLVIin Marita liittyi 28.5.1998. Iloisena ja avoimena ihmisenä hän sai tutustua yhdistyksemme toimintaan ja silloisiin aktiiveihin luonnollisesti työnsä kautta. Hänhän tuli töihin Järvenpään Putki- ja metallityö Oy:öön vuonna 1986. Yhdistyksen toiminnan ollessa täydessä vauhdissa silloin Hanskin (Hannu Lindberg) vetämänä, Marita muistaa ajatelleensa, että onpa mukava tapa tavata ja tutustua alan ihmisiin. Kuten olemme huomanneet kokouksissamme, hän on samaa mieltä edelleenkin.

Marita kertoo, ettei hän ammatillisesti kokenut alkuaikoina KeLVIä omaksi jutukseen, hänhän koki olevansa "vain" toimistovirkailija "Santra"! Lievän painostuksen jälkeen hän kuitenkin liittyi mainioon porukkaamme. Alkuun lankesi tietysti 4 vuoden pesti sihteerinä, jonka jälkeen vielä viiden vuoden hallitusjäsenyys, puhumattakaan monista toimikuntapaikoista. Marita on siis todella KeLVI aktiivikko!!

Huomionosoituksiin KeLVIssä kuuluvat hopeinen ansiomerkki vuonna 2007 sekä "Vuoden Kelvin" arvo vuonna 2008.

    

LVI-alaan liittyvän työuransa Marita on tehnyt Järvenpään Putki ja Metallityö Oy:ssä ja omistajanvaihdoksen jälkeen sittemmin YIT Kiinteistötekniikka Oy:ssä.

Nuorempana Marita ehti kokeilla monenlaista, kuitenkin toimistohommista hän on aina itsensä löytänyt. Hän kokeili myös yksityisyrittäjänä vetäen huoltoaseman kahvilaa Espoossa, joka olikin kuulemma todella mukavaa ja antoisaa, vaikka päivien pituudet olivatkin huimat.

Lopulta Korhosen pariskunta muutti Keravalle, jolloin oli aika luopua Espoon kahvilasta. Päätös oli hyvä, sillä biologinen kello tikitti tuolloin jo kovasti. Niinpä ensimmäinen heidän tyttäristään syntyi vuonna 1982 ja toinen 1984. Lasten synnyttyä Marita oli neljä vuotta kotiäitinä, jonka jälkeen hän astui ihmeelliseen LVI-maailmaan ja lopun me jo tiedämmekin.

Perheeseen kuuluu (jo 35 vuotta) mies Tapsa ja tyttäret Kati 26 v ja Minna 24 v. Lapset ovat Maritalle kaikki kaikessa ja kohta tulee taas uutta säpinää, kun hänestä tulee MUMMI!

Maritan harrastukset liittyvät tiukasti urheiluun. Hän harrastaa aerobicciä, kuntosalia ja tietysti lenkkeilyä. Aika monet meistä onkin nähnyt Maritan huiskivan Tuusulantien varsia. Talvella tietysti hiihto vie Maritan välillä Tuusulanjärven maisemiin kuten tietysti myös Saariselän kevätaurinkoon. On tainnut Laanilanhovin parkettikin tulla tutuksi vuosien varrella. Marita kertookin olevansa onnellisessa asemassa, kun on saanut olla terve ja on voinut harrastaa kaikkea mahdollista.

Henkilökohtainen motto: Yksi hetki voi muuttaa kaiken, joten elä tässä ja nyt!

24.3.2009 T.Kanerva

P.S Uusimpana käänteenä todettakoon, että Marita on jättänyt YIT:n oltuaan talossa yli 20 vuotta (JPM mukaanlukien). Tänään Marita on valmis vastaanottamaan uusia haasteita.

 

Markku, kuten tietysti edelliset kelviläisgallerian jäsenet on erittäin tuttu kaveri varmasti meille kaikille. Niin aktiivinen hän on ollut yhdistyksemme toiminnassa, eikä vähiten legendaarisen haastattelun muodossa, joka uusille jäsenille aina tehdään.

Markku on ihan alkujaan Jyväskylästä, kultaiselta kuuskytluvulta, 6.2.1965, mutta itse hän kuvailee itseään kuitenkin hunsvottipojaksi Kärkölän ja Lahden suunnalta. Markku on kansoittanut kuitenkin jo pitkään pääkapunkiseutua ja asustelee paritaloa puoliskonsa kanssa Vantaan Silvolassa.

KeLviin Mage löysi joskus 80-90 luvun vaihteessa. Silloiset työkaverit houkuttelivat. Joskus hän matkusti Oden (Outi Vairio-Suomalainen)  ja Viltsun (Ari Vílen) (vantaalaiset) tai Edun (Heikki Kettunen) (espoolainen) kanssa kotiinsa Helsinkiin KeLVI:n kokouksesta Järvenpäästä. Markku kyseli, että miksi Keski-Uusimaa kun kaikki asuvat pääkaupunkiseudulla. Vastaus oli jäätävä: ”On vain yksi LVI yhdistys”. Sittemmin Markku on ollut silleen hissukseen…. Aktiivisimman palkintopul... eikun pokaaleita on joitakin ja kait se pikku mitskukin (-vuoden KeLVI) on Markulla pari kertaa ollut. SuLVI:n hopeinen ansiomerkki löysi kotinsa ykköspukunsa rinnuksesta KeLVIn 30 v bileissä.

Swegon on maksanut menetetystä vapaa-ajasta Magelle korvausta alkaen elokuu 2001. ”Hoffrenin Unski kertoi sen, must tulee piirimyyjä. Saan autoedun ja NMT;n kun oon piirimyyjä j.n.e. Pääasiallinen toimenkuva on myydä ja markkinoida ilmastointipalkkeja, päätelaitteita ja muuta hyvään sisäilmastoon liittyviä energiatehokkaita ratkaisuja ja tuotteita. Asiakkaina etupäässä IV-urakointiliikkeet pääkaupunkiseudulla.

Tosiaan Kärkölän ja Lahden suunnalta Markku poikasena suunnisti kauppakouluun, inttiin... Itseään oli etsiminen, kuten jokaisella jossain vaiheessa ja sitten Lahden työvoimatoimiston järjestämälle LVI-Myyjä kurssille. Poikamiehenä ajettiin Markku suureen Helsinkiin työharjoittelemaan Suomen LVI-Tukkuun. Harjoittelua kesti 15 vuotta huikealla urakehityksellä. Eka homma oli punnita kaiken maailman nippeleitä ja merkitä kirjevaa’an tulos ATK tulosteeseen. Sitten vakihommia tukun varastossa josta noutomyyntiin Viltsun ja Oden iloksi(?) putkenosia kauppaamaan ja sieltä ilmastointimyyjäksi. Aluepäällikkö luki käyntikortissa Tukusta lähtiessä. Swegonin kortissa lukee myös aluepäällikkö.

Markku heräilee tuoreen aviovaimonsa (Sanoivat toisilleen tahdon 14.05.2010) isoäiti Jaanan vierestä. Jaanalla on 2 lasta, Juuli (1987) ja Joonas (1984) joka on on jo akottunut ja on ylpeä Ossi pojan isä (10/2009). Omia lapsia löytyy myös kaksi, Liisa (1987) ja Mikko (1989). Kukin asustelee omilla tahoillaan, kuka missäkin.

Sohvalla Mage harrastelee paljonkin, eli on häntä nimitetty myös makaavaksi lämmönsiirtimeksi ihan ammatin ja tuon harrastuksenkin pohjalta. Yksi – kaksi kertaa vuodessa pyrkii pariskunta käymään etelän lämmössä, kesäisin Etelä-Euroopassa ja talvisin kaukomailla, aina kuitenkin jossain siellä, missä ei olla aiemmin oltu.

Teattereita, konsertteja yms. käyntejä on kait 10 kertaa vuodessa ja muutama lätkämatsikin mahtuu vuosittaiseen ohjelmaan. Golffissa Mage on guru! Tasotus jo viidettä vuotta tasan 54! Markun hallussa on jopa maailmanennätys, vuodelta 2008, jolloin Suurkirkon portailla Senaatintorilla oli yhtä aikaa 1281 Markkua, tähän ei taida muut kuin Muhametit pystyä, jos nekään.

    

Maanantain motto: ”Ylihuomisen jälkeen on jo perjantain aatto.” Eli vaikka alkuviikosta väsyttää, niin kyllä elämä voittaa.

Kaiken kaikkiaan yleistä rispektiä on syytä Markkua kohtaan antaa, sillä ohänhän on SÖÖR MARKKU jo vuodesta 2008! Arvonimen antaa Suomalainen Markku liitto kaikille sen ansaitseville.

8.5.2010 T. Kanerva

 

Kuten kelviläisgallerian muutkin ansioituneet, myös Emppu on meille kaikille tuttu, aina iloinen järjestöaktiivi. Kaikiin muihin kelviläisgallerian jäseniin nähden Empulla on eräs ominaisuus, jota muilla ei ole. Eerik Nieminen on ihan paljasjalkainen järvenpääläinen!

Jo kehdosta lähtien, s. 26.10.1971, Emppu on saanut tuta LVI-alan (laulu, viina, ilonpito) ihanuutta isänsä opissa ja niinhän siinä kävi, että pojasta tuli puhdasverinen LVI-alan ammattilainen. Kuten alussa jo kävi ilmi, alkuperäinen järvenpääläinenhän Emppu on, ja jatkaa edelleen Järvenpäässä. Tästä voisi tehdä jopa johtopäätöksen, että Järvenpää on hyvä paikka asua. Tällä hetkellä Emppu asustelee puolisonsa kanssa lapsuudenkodissaan Järvenpää Loutissa.

Miksi Eerik Nieminen sitten on meille niin tuttu kaveri? Hän on toiminut KeLVIssä jo lähes kaksikymmentä vuotta ja koko ajan myös aktiivisesti erilaisissa yhdistystoimissa. Hän on ollut järjestämässä muunmuassa sekä 20-, että 30-vuotisjuhlia, eikä mitenkään huonolla menestyksellä; ehdottomasti päinvastoin. Siksi olikin todella viimeinen hetki huomioida Eerikin todella merkittävä panos yhdistyksemme toiminnassa. Eerik Nieminen on vuoden KeLVI 2009!

    

Viime vuosina Eerik on toiminut myös SuLVI eri toimikuntien ja hallituksen aktiivikkona. Näin yhdistyksellämme on ollut jo pitkään suora linkki alamme keskusliittoon.

Eerik Nieminen työskentelee tätänykyä Honeywell Oyssä Espoossa piirimyyjänä (Account Manager) ja vastaa tehotiimikaverinsa, Ari Niemisen kanssa LVISK-kompponenttien myynnistä ja markkinoinnista Suomessa.

Miten tähän on tultu... Emppu aloitti 1987 Keravan Ammattikoulun putkiasentajalinjalla ja pääsi koulun jälkeen heti töihin Järvenpää Putki- ja Metallityö Oy:öön (Lue: Putki ja Pätkä, nyk YIT Kiinteistötekniikka Oy, Järvenpää) putkiasentajaksi. Putkihommat alkoivat kuitenkin kuivia ja opiskelijamaailma ”imaisi” Empun ja niinpä hän valmistuikin Espoon-Vantaan Teknillisestä Opistosta (EVTEK, nyk. Metropolia) LVI-insinööriksi 1993. Koulutuksesta ei siinä vaiheessa ollut paljoa hyötyä, vaan Eerik päätyi jälleen duuniin faijalle Putkeen ja Pätkään.

Siinä välissä juttumme päähenkilö kävi armeijassa ja vuonna 1998 hän päätti ryhtyä kunnon myyntitykiksi, sanallinen antihan Empulla on aina ollut hyvin hallussa. Ensimmäinen myyntihomma oli Tour&Anderssonilla ja tällöin patteriventtiilit tulivat syvätutuiksi. Vuonna 2003 Emppu siirtyi lyhyeksi ajaksi viemärikauppiaaksi Uponorille, mutta ruotsalaiset patteriventtiilit olivat jo silloin niin lähellä sydäntä, että hän antoi itselleen luvan myöntyä MMA:n kosiskeluille. Pari vuotta sitten päähenkilömme päätti lopulta laajentaa sortimenttia siirtymällä nykyisen toimeensa Honeywell Oy:ssä.

Eerik Niemisen perheeseen kuuluu vaimo Johannan lisäksi Iso villakoira, Aqua ja Bishon Frise, Roosa.

Harrastuksista mainittakoon kokkailu ja moottoripyöräily (enduro) ja viime vuosina myös golf on tullut mukaan kuvaan.

KeLVIn tapaan Emppu on ollut koko ikänsä mukana Järvenpään Nuorisoseuran toiminnassa leiriohjaajana, kerhon vetäjänä ja puheenjohtajana.

Empun motto: Elä ja anna toisten elää.


10.8.2010 T.Kanerva

 

Kelvi on jo aika iso, eli on tullut aika kertoa vähitellen yhdistyksemme aktiivikoista myös taustoja. Miksi ihmeessä he ovat virittäytyneet tekemään pyyteetöntä työtä yhdistyksemme hyväksi.

On muutenkin mielenkiintoista tietää, mitä niin mukavat kokouskaverimme tekevät arjessa ja juhlassa.

 

 

Takaisin ylös